Vi er fortsatt ikke mobile nok

Utviklingen av mobile løsninger går i ekspressfart. - Fortsatt er det altfor mange brukere som ikke kan utnytte applikasjonene fullt ut, hevder adm. direktør Tor Malmo i WM data AS. Han mener manglende sikkerhetssystemer og usikrede nettverk er en trussel for mobilbrukeren.

Trond Schieldrop

WM-data er en systemintegrasjonspartner som baserer seg på Citrix teknologi i bunn. I følge Tor Malmo gjør dette tilgjengeligheten innen mobilitet langt bedre.

- Vi bruker Citrix i andre systemer og knytter inn sikkerhet i alle løsningene, opplyser han.

Flere installatører /håndverkere har gått til anskaffelse av PDA-løsninger for å forenkle arbeidsoperasjonene og styrke kommunikasjonen mot hovedkontoret.

- Vi har en PDA-tilpasset løsning med økonomi-, lager- og ordrefunksjoner, som baserer seg på Microsoft og Citrix. Disse kjøres sammen med en tilgangskontrolløsning fra RSA.

Forenklet distribusjon

Metaframe er en plattform og en løsning som forenkler distribusjonen av mobile tjenester til brukere hvor som helst på kloden. Tilgjengeliggjøring av slike løsninger er avgjørende for suksess.

- Den mobile verden endrer seg i retning av avanserte mail og web funksjoner, og du får ikke full effekt av slike tjenester uten tilgang på applikasjonene. Slipper du for eksempel inn på bedriftens forretningskritiske systemer via usikrede nettverk, kan det få dramatiske konsekvenser for virksomheten, sier Malmo og legger til at WM-data har utviklet et rammeverk og flere tilleggsløsninger som gjør hjemmekontoret sikrere.

- Løsningen har et enkelt brukergrensesnitt. Vi samarbeider bl.a. med Speedy Craft, som er en løsning mot montørbransjen. Ved hjelp av en elektronisk oppdatert modul kan for eksempel en montør bestille stikkontakter og ledninger via en PDA på arbeidsplassen. Samtidig kan de føre timelister og få kunden til å godkjenne dem der og da. Informasjonen kobles opp mot Microsofts ERP-system og videreformidles til kunde- og ordresystemet. Selskapets økonomiavdeling har samtidig tilgang på timeføring og faktureringsgrunnlag. Via våre webportaler gjør vi dermed arbeidsplassene mobile og forenkler tilgangen til Excel og Word.

Selv om trenden går i retning av å lage brukertilpassede og mobile løsninger, hevder Malmo at mange langt fra er så mobile som leverandørene hevder.

- De har en for enkel oppbygning slik at brukere fortsatt kun får tilgang til mail og intranettet. Det er viktig at arbeidsplassen er like tilgjengelig for deg om du sitter lokalt på kontoret eller på reise, først da blir du mobil, avslutter Malmo.

www.logistikk-ledelse.no© 2005

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!