Effektiviserte logistikken etter kraftig omsetningsvekst

- Etter en økning fra 10 til 16 ansatte på to år og med en konsernomsetning på ca 90 millioner i fjor, var det nødvendig å investere i et komplett system som kunne styre logistikk, kunder og regnskap på en mest mulig effektiv måte, sier logistikkansvarlig Alf Bustadmo i Handelskompaniet AS.

Handelskompaniet selger profileringsartikler til bedrifter, butikker og kontorer i hele Norge, hovedsakelig tekstiler som t-skjorter, collegegensere, jakker, fleecegensere og bukser med merkenavnet YOU, men også gaveartikler og reiseeffekter. Tekstilene produseres i Asia og lagres i det over 6.000 kvm store bygget nær Hydro i Porsgrunn som virksomheten nylig flyttet inn i.

Mer effektiv med alt i ett system

Etter en kraftig vekstperiode investerte Handelskompaniet i Mamut Enterprise for å få bedre oversikt og effektivisere arbeidet.

- Det ble litt for tungvint å holde lageroversikt, styre innkjøp og utsendelser ved hjelp av regneark i Excel, sier Alf Bustadmo. - Nå har alt blitt mye enklere.

Å få alt samlet i et system var en lettelse. Nå kan vi sende ut ordre, fakturere, ha full oversikt over kundene og legge inn bestillinger med noen tastetrykk.

EDI-løsning gir store tidsbesparelser i logistikken

Mamut og EDI-Soft tilbyr Mamut Enterprise WinEDI, en integrert løsning for EDI (elektronisk utveksling av data). Når man investerer i et komplett økonomisystem, tenker man ofte mest på hvordan rutiner i forbindelse med regnskap, fakturering og kundeoppfølging blir forenklet. Mange får en positiv overraskelse når man ser at med et komplett system som Mamut høster man store gevinster på et integrert logistikksystem også.

Handelskompaniet har erfart hvordan Mamut Enterprise WinEDI har effektivisert driften ytterligere.

- Siden våre produkter produseres i Asia og videresendes til kunder, er vi avhengig av en effektiv håndtering av innkjøp og logistikk. Vi bruker både Posten og Linjegods under transporten og hadde behov for å kunne utveksle dokumenter og etiketter elektronisk. Logistikken, fraktberegninger og utsendelser til kunder går nå som en lek, sier han.

Automatiserer prosessen

Fraktbrev og pakksedler blir lest elektronisk, noe som gjør at vi sparer tid på fraktberegninger. Dessuten gjør integrasjonen med Mamut at utsendelsene også går mye hurtigere.

- Vi henter et ordrenummer og kan sjekke informasjon om kunden, for eksempel hvilke produkter som skal sendes, vekt og antall kolli. Deretter er det bare å skrive ut etiketter som kan klistres på pakkene. Fraktberegningene blir automatisk overført til logistikksystemet i Mamut, og alle tall er klare slik at det er svært enkelt å fakturere per utsendelse. Jeg er glad vi har fått en integrert løsning som Mamut Enterprise. Det har virkelig gitt tidsbesparelser, konstaterer Alf Bustadmo.

Tilpasset systemet

Etter noen års bruk av Mamut ser Handelskompaniet stadig hvor mange muligheter som ligger i systemet.

- Vi har tilpasset systemet til vår virksomhet slik vi ønsker det uten noe kursing eller ekstern hjelp. Mamut har gitt oss det vi trenger og vel så det i en meget brukervennlig løsning. Systemet har vært enkelt å lære selv. Den eneste som har gått på kurs er regnskapsansvarlig. Det var enkelt å komme i gang og vi har oppdaget mange muligheter underveis, sier han.

Handelskompaniet har effektivisert rutinene og opplevd at de sparer penger på å ha alt i ett system.

- Jeg anbefaler løsningen på grunn av hvor omfattende systemet er - du får en helhet med alt samlet på ett brett. Du slipper å forholde deg til flere systemer. Nå håndterer vi selv alt fra kundeoppfølging, logistikk, fakturering og lønn i et integrert system. Vi sparer tid og penger. For øvrig er jeg også imponert over alle nye løsninger som leverandøren jevnlig inkluderer og er til stor hjelp for oss mindre virksomheter. EDI-løsningen er et godt eksempel på dette, avslutter Bustadmo.

 www.you.no

---------------------------

Mamut Enterprise WinEDI er programvare for elektronisk utveksling av data og enklere merking av kundens forsendelser. Overføring av datafiler er forhåndsstrukturert mellom for eksempel leverandør og transportør. WinEDI skriver ut den etikett transportøren krever - brukeren unngår manuelt arbeid med et mangfold av blanketter og formularer. Adressekontroll ved utskrift sikrer riktig adresse - unngå gebyr fra transportør, feilsending og forsinkelser. WinEDI sørger for enkel utskrift av transportetiketter basert på ordre, overføring av EDI-meldinger og Track and Trace av godset. Programmet støtter Posten, Nor-Cargo, Tollpost Globe, Linjegods og en lang rekke andre transportører.

Fordeler ved WinEDI

www.mamut.com 

www.logistikk-ledelse.no© 2005

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!