Tar i bruk skreddersydd IT-løsning for bokbransjen

Ny tredjeparts logistikkløsning gjør SentralDistribusjon klar for fremtiden og videre vekst.

Med en sistehåndsomsetning på 1,4 milliarder på vegne av 75 forlag (vareeiere), og de spesielle handelsvilkårene i bokbransjen, hadde logistikkbedriften SentralDistribusjon behov for en dataløsning som ivaretok både forlagenes og egne forretnings- og avtaleforhold.

- Derfor valgte vi Microsoft Business Solutions Axapta levert av Hands, som har tilpasset standardsystemet til våre behov, sier adm. direktør Arild Åsmul i SentralDistribusjon.

- Våre kunder består av forlag som hovedsaklig distribuerer gjennom bok-

klubber og butikker. Bestillingene blir effektuert av oss enten elektronisk eller fysisk, og vi håndterer alle nødvendige dokumenter fra salgsordre, til fakturering. Her fremkommer også de ulike betingelsene knyttet til rabatter og abonnementer. I tillegg skal vi ivareta vårt eget forretningsforhold overfor forlagene. Derfor var det viktig å få en løsning som kunne håndtere flere forretningsforhold i ett og samme system - og som samtidig kunne styre forholdsvis kompliserte og ulike vilkår hos våre kunder, knyttet til avtaler og salgsbetingelser. I Microsoft Axapta har vi fått et system som dekker våre behov på en god måte, og som samtidig gir de nødvendige integrasjoner mot omkringliggende systemer, fortsetter Åsmul.

Andre løsninger holdt ikke mål

SentralDistribusjon har frem til nå basert seg på en egenutviklet logistikkløsning, men fikk etter hvert behov for en mer moderne plattform med ny teknologi, større fleksibilitet og nyere programvare. I tillegg ønsket man å redusere risikoen forbundet med egen utvikling.

- Vi gikk derfor ut til flere tilbydere i markedet og startet et forstudie og et forprosjekt med SAP. Her fant vi ut at kompleksiteten i deres system ble for stor i forhold til våre behov, og at det ville bli for krevende å sette sammen de ulike delene i SAP, til en løsning som passet for oss. Via en bedrift i Sverige som har mye til felles med oss, fikk vi se en løsning levert av Hands i Sverige. Denne løsningen gjorde et meget godt inntrykk på oss. Veien var derfor kort til Hands i Norge og sammen startet vi et forprosjekt som har resultert i at vi i disse dager er klare til kjøre ut løsningen fra Hands, opplyser Åsmul, og legger til at valget av Microsoft Axapta også ble tatt fordi systemet har en logisk og forståelig oppbygning med tilgang til all kildekode for deres medarbeidere som skal jobbe aktivt med systemet.

Brukervennlig er et annet stikkord. Dette har deres ansatte allerede erfart siden de har vært med i prosessen hele veien. Derfor legger SentralDistribusjon også opp til utstrakt bruk av håndterminaler - noe som igjen vil gi økt effektivitet og en enklere hverdag for de ansatte.

- I vårt valg av Microsoft Axapta la vi også vekt på en leverandør som forstod vår forretningsvirksomhet. Her har Hands innfridd fullt ut og vi er nå sikre på at vi sammen med Hands har fått en logistikkløsning for fremtiden, som gjør at vi kan utvikle oss videre som en foretrukket samarbeidspartner, avslutter Arild Åsmul.

www.logistikk-ledelse.no© 2005

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!