Lanserer nye PDa´er og strekkodescanner

Strekmenn AS lanserer nå nye PDA´er fra henholdsvis Gotive og Unitech i tillegg til en ny strekkodescanner fra Metrologic.

Strekmenn AS er norsk distributør for Metrologic, og representerer i tillegg Gotive, TPG, Unitech, TDS, Cognitive, Extech, J2 og Cipher Lab som alle er ledende produsenter innenfor områdene butikkdata, strekkoder og mobile løsninger.

Ifølge daglig leder Knut Lilloe Salvesen har selskapet den siste tiden hatt en svært god utvikling, og Strekmenn flyttet nylig fra Drammen og inn i nye lokaler i Lier.

Gotive H42

er en ny robust og fleksibel PDA for mobile løsninger som stiller krav til fleksibilitet, driftssikkerhet og effektivitet i organisasjonen. Ifølge Salvesen er Gotive H42 basert på ledende teknologi, blant annet Intels innovative XScale PXA 270 prosessor.

PDA´ene fra Gotive tilbyr et bredt spekter av funksjoner som trådløs kommunikasjon, navigasjon og datafangst i form av strekkoder eller RFID. Gotive H42 har en krystalklar trykkfølsom skjerm på 6,2" med 640x240 punkter. Dette gir store muligheter for å tilpasse skjermbildene til alle formål, og gi store lettbrukte knapper for brukerne å trykke på. H42 har et tilgjengelig minne på 384 Mb som kan utvides ved bruk av CF, SD/MMC kort. Videre har PDA´en for et SIM-kort for kommunikasjon over GSM/GPRS. Gotive H42 baserer seg på operativsystemet Microsoft CE 5.0 og har en XScale PXA270 prosessor fra Intel på 520 MHz, utviklet for å takle de stadig økende kravene fra mobile løsninger. PDA´en skal være enkel å bruke, i tillegg til å være robust og driftssikker, og utviklet for en lang rekke bruksområder. Med alle mulighetene for kommunikasjon og datafangst, i tillegg til god skjerm som er perfekt under alle forhold, skal den egne seg godt til bruk innen eksempelvis transport, distribusjon og lager.

- Gotive H42 gir mobile medarbeidere mobil tilgang til sentrale databaser, og vil kunne gi bedriften raskere, sikrere og bedre muligheter for å samle data i felt. En kraftig prosessor, flere muligheter for kommunikasjon, strekkode- eller RFID leser, er med på gjøre H42 til en fleksibel PDA for de tøffeste oppgavene. Som om ikke det er tilstrekkelig kan man med H42 bruke GPS for navigasjon og nøyaktig angivelse av posisjoner for installasjoner og liknende, opplyser Salvesen.

Unitech PA962

er en annen ny og robust PDA som kan leveres med strekkodeleser, RFID, VGA-kamera, GSM/GPRS, trådløst nettverk for å nevne noe. Den har en krystallklar TFT-fargeskjerm og tilstrekkelig med minne og prosessorkraft for å kunne bistå enhver mobil medarbeider med innsamling av bedriftskritiske data. PA962 er svært robust og tåler fall i bakken fra 1,2 meter, samtidig som den tåler en både regn, snø og smuss.

Som standard leveres den med infrarød port for kommunikasjon med utstyr som bærbare skrivere eller mobiltelefoner. Unitech tilbyr også en lang rekke tilleggsutstyr, som for eksempel dockingstasjoner, flere typer bilholdere og batteriladere for ett eller flere batterier.

En 400Mhz 32 bit prosessor skal gi krefter nok til avanserte applikasjoner, samtidig som 64Mb minne gir god plass for lagring av innsamlede data.

Typiske bruksområder er innen transport, mobilt salg, serviceteknikere, vektere, lager og produksjon. For lager- og produksjonsmedarbeidere kan PA962 leveres med pistolgrep, for bedre ergonomi ved kontinuerlig scanning av strekkoder. Unitech PA962 leveres med Windows CE.net Versjon 4.2 og ved hjelp av standard utviklingsverktøy kan man utvikle skreddersydde løsninger.

Ny bordscanner

MS 3580 Quantum T. er Metrologics første bordskanner med både omnidireksjonelt og single line skannermønster, som skal gjøre den ideell for blant annet faghandel, apotek, bensinstasjoner og kiosker.

MS 3580 Quantum T er en aggressiv strekkodeskanner, med hele 1.650 skannerlinjer per sekund i omnidireksjonelt modus. Ved å trykke på en knapp, endrer man modus til single line, som gjør det enkelt for brukeren å skanne i en strekkodemeny eller andre steder hvor strekkodene står nærme hverandre.

Metrologic har også utstyrt den nye scanneren med IR-sensor som gjør at den automatisk starter opp fra dvalemodus når det er bevegelse foran skanneren. På den måten unngår man unødvendig slitasje, samtidig som brukeren slipper å slå på skanneren etter at den har gått i dvale modus.

 www.strekmenn.no

www.logistikk-ledelse.no© 2005

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!