Tar i bruk flåtestyringssystemet TransFleet

DHL Solutions har tatt i bruk flåtestyringssystemet TransFleet. Selskapet ser et stort potensiale i bedre kjøreplanlegging og tidsutnyttelse, og dermed få enda bedre servicegrad overfor sine kunder.

3PL-tilbyderen tilbyr kundetilpassede og integrerte løsninger for transport, lagring og distribusjon der løsningene inkluderer informasjonsinnhenting med standardiserte EDI-grensesnitt mellom egne og kundeeide systemløsninger.

- Vi har store kunder som fokuserer på riktig leveringskvalitet, og for å imøtekomme fremtidens krav har vi valgt å innføre TransFleet i vår drift, sier logistikksjef Kai Just Olsen i DHL Solutions. - Vår målsetning er å opprettholde riktig servicegrad mot våre kunder, samtidig som vi opererer kostnadseffektivt i et konkurranseutsatt marked. Vi starter med å implementere systemet i Norge, og planen er å implementere systemet på flere steder i organisasjonen, fortsetter Just Olsen.

For DHL Solutions er det viktig å kunne ta i bruk systemet uten store utviklingskostnader.

- TransFleet er et ferdigutviklet system som enkelt kan installeres hos dem, sier salgssjef Jo Are Aslaksen hos leverandøren Locus AS i Sandefjord. - Vi mottar data fra deres ERP-system, og dermed har TransFleet de ordredata som er nødvendig for kjøreplanleggingen. I tillegg skal ordrene sendes ut til bilene som kjører for selskapet. Disse skal scanne godset og levere status- og avviksmeldinger tilbake til TransFleet for å gi online tilbakemelding på leveransene som utføres, forklarer Aslaksen.

- Vi har gjennomført omfattende undersøkelser i markedet, og kommet fram til at Locus har både system og kompetanse for denne typen leveranser, sier Just Olsen.

- TransFleet passer godt inn i vår logistikkjede, og utfyller de andre systemene som vi allerede har. Vi tror at denne nordiske løsningen vil hjelpe oss med å opprettholde vår sterke posisjon i markedet, avslutter han.

www.logistikk-ledelse.no© 2005

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!