Tar i bruk ny lynrask laserteknologi

Intermecs EXCELerate påstås å representere en revolusjonerende laserteknologi for scanning av strekkoder. EXCELerate har en chipsbasert halvlederteknologi og helt friksjonsfri teknikk som skal gi en betydelig raskere og mer kompakt scannermotor med lenger levetid enn nåværende laserscannere.

Den nye laserscannermotoren er opp til tusen ganger raskere enn dagens motorer, og innebærer at eksakte høyhastighetsscanninger kan gjøres i alle retninger på alle typer strekkoder.

Scannermotoren i EXCELerate baseres på teknologien Micro Electro Mechanical System (MEMS) og er resultatet av fem års forskning og utvikling i samarbeid med Fraunhofer Institute i Tyskland.

Dramatisk økning i ytelse

- Bruken av laser øker dramatisk ytelsen i strekkodescanning, sier produktsjef Thorbjörn Sporre i Intermec i Norden. - Gjennom å kombinere utprøvd teknologi innen MEMS-teknologien med Intermecs ekspertise innen automatisert datafangst, har våre forskere utviklet et høytytende og pålitelige alternativ til dagens laserscannere. Ved produksjon av MEMS-utstyr anvendes kiselplater med en halvlederteknologi lignende den som benyttes for integrerte kretser. Innledningsvis gir den nye teknologien en scannhastighet som er fem ganger raskere enn med de nåværende mekaniske motorbaserte scannerne. Kommende produkter vil kunne gjøre tusentalls scanninger pr. sekund.

De MEMS-baserte laserscannermotorene innebærer en kraftig utvidelse av Intermecs sortiment av scanningsutstyr innen 1D- og 2D-scanning.

- MEMS-teknologien benyttes allerede i en rekke virksomhetskritiske applikasjoner over hele verden, sier direktør Harald Schenk i Fraunhofer IPMS. - Som et resultat av vårt samarbeid med Intermec, kan vi nå utvide nytten av MEMS til strekkodeapplikasjoner. Den første MEMS-baserte laserscannermotoren EXCELerate EL10 vil bli integrert i et antall ulike scannerprodukter som Intermec kommer til å lansere i løpet av året.

 www.intermec.com

 www.ipms.fraunhofer.de

www.logistikk-ledelse.no© 2005

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!