TransFleet sikrer VTTs økende oppdragsmengde

Vare & Transport Tjenester AS (VTT) på Gjøvik har valgt TransFleet for å håndtere den voksende oppdragsmengden for sin bedrift. VTT kjører blant annet frysevarer for ICA Distribusjon AS, og vil nå være i stand til å imøtekomme de krav som stilles fra denne typen kunder.

VTT driver primært med transport av fryse- og kjølevarer, og har i dag store kunder som ICA Distribusjon, Bakers, Idun Industrier og Spis. Virksomheten styres fra moderne lokaler på Gjøvik, og bedriften har i dag 4 ansatte, forventet omsetning for 2005 er ca. 24 millioner kroner. Bedriften har 12 biler på fast basis, utover det benyttes innleid hjelp fra samarbeidspartnere. VTT har etter kundenes behov nå et landsdekkende rutenett med fokus på de store byene i Norge, samt import fra Frankrike.

Transportadministrasjon

Bedriften har satset i nisjen for fryse- og kjøletransport, og opplevd stor vekst siden oppstarten i 2001. Dette har medført at administrasjonen av ordrene og bilene har blitt mer tidkrevende.

- Tiden var inne for å bytte ut vårt gamle transportsystem med noe mer moderne, sier daglig leder Heidi Bergsveen i VTT. - Vi var på utkikk etter et system som raskt kunne installeres og er lett å bruke, samtidig som vi ønsker at fremtidens krav skal imøtekommes uten at vi må gjennom store utviklingsløp. TransFleet er enkelt å bruke, og tilfredsstiller våre behov for ordreadministrasjon og avregning.

Hun legger til at de starter med å se på sine rutiner inne på kontoret, vi er godt forberedt på de krav som måtte komme fra kundene.

- Bruk av bilutstyr for å dokumentere kvaliteten på vår kjøring er ting som kommer, og vi er også forberedt på kunne skanne pallene ved henting og levering, sier Bergsveen.

Standard system

- TransFleet er et standard system for kjøreplanlegging, og inneholder den funksjonaliteten som skal til for å planlegge og gjennomføre en effektiv distribusjon, sier salgssjef Jo Are Aslaksen i Locus.

Selskapet har gjennom flere år utviklet systemet til dagens standard, og funksjonaliteten er ifølge Aslaksen dekkende for prosessene fra planlegging til utførelse.

TransFleet er forberedt for integrasjon til TakeCargo, og vil med dette kunne bistå transportører innen dagligvarehandelen med ordreinformasjon, sier han.

 www.locus.no

www.logistikk-ledelse.no© 2005

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!