Blir distributør av Rob-Ex Gannt

Proplan AS er blitt enedistributør av det danske produksjonsplanleggingsverktøyet Rob-Ex Gannt fra Odense Production Information (OPI). Systemet er integrert mot Visma Business og en del andre økonomisystemer, og retter seg primært mot SMB-markedet. - Bedrifter som holder på med alt fra produksjon, tradisjonell varehandel og engrosvirksomhet, vil få stor nytte av verktøyet. Virksomheter, som kjører Visma Business i dag og som ikke har et godt planleggingssystem, får nå mer optimal utnyttelse av knappe ressurser, mener salgsdirektør Thore Stærk i Proplan AS.

Trond Schieldrop

Flere danske produksjonsbedrifter er godt fornøyd med systemet som ligger på toppen av ERP-systemet og hvor produksjonsplanleggingen er satt i fokus i ett skjermbilde. Man får full oversikt over produksjonsprosessene, og en bedrift med mellom 50 og 60 ansatte kan i følge Thore Stærk i Proplan spare 3 årsverk med Rob-Ex Gant. Han mener markedspotensialet for systemet er stort i Norge. Systemet er utprøvd på 30 Visma Businessinstallasjoner, og en norsk bedrift var nylig på referansebesøk til en dansk bedrift for å se hvordan systemet fungerer.

Global lansering

OPI ønsker å lansere produktet på det globale markedet - ikke bare Danmark, Norge og Tyskland. Selskapet har ingen ambisjoner om å ta opp kampen med de største ERP- og MPS-leverandørene som Oracle og SAP. Fokus er primært mot SMB-markedet. Rob-Ex Gant er integrert mot bl.a. Visma og Microsofts ERP-systemer. Dette segmentet vil ytterligere bli forsterket.

Kort payback

- Etter å ha testet ut Rob-Ex Gannt fant vi en rekke interessante bruksområder tilpasset kundenes behov, sier Stærk. - Produksjonsplanleggingssystemet er integrert i Visma. Integrasjonen går raskt og det brukes minimalt med ressurser for å implementere Rob-Ex Gannt. En typisk installasjon, med kun planleggingsverktøy og fem planleggere uten ERP i bunn, koster mellom 70.000 og 100.000 kroner. I pakken inngår det lisenskostnad med bruksrett til systemet samt 15 prosent årlig vedlikehold. I løpet av ett år er en Rob-Ex installasjon tilbakebetalt. Det kjøres en åpen SQL-database i bunn. Det skal gjøre Rob-Ex Gannt lett integrerbar mot andre systemer.

Lang erfaring

Proplan, ble etablert i 1991 i Stavanger, og har lang erfaring som forhandler av administrativ programvare for små- og mellomstore bedrifter i Norge. I startfasen besto selskapet av 7 medarbeidere, men har i dag over 40 medarbeidere i Sandnes, Oslo, Agder og Haugesund. Selskapet har den største Vismakundeporteføljen her i landet, og er allerede godt i gang med å bygge opp betydelig kompetanse rundt Rob-Ex Gant.

I følge Stærk vil Vismaforhandlere utenfor Proplans geografiske nedslagsfelt også få muligheten til å selge produktet, og på sikt kan det være aktuelt å innlede samarbeid med andre ERP-leverandører for få fart på salget.

- Vi skal skape lønnsomhet for kundene gjennom engasjement fra prosjektfase, implementering, service og vedlikehold. Vi har kompetanse og løsninger som forenkler kritiske prosesser i bedriftene. Kompetansen er først og fremst knyttet til rådgiving, salg og implementering av administrativ programvare fra ledende leverandører som Visma og Personec. Det som skiller oss fra andre Vismaforhandlere og ERP-leverandører er at vi fokuserer på å effektivisere våre kunders prosesser, hevder Stærk.

www.logistikk-ledelse.no© 2005

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!