Krydrer Axapta med SALT

Validus Engros AS forlenger samarbeidet med SYSteam og har signert kontrakt for leveranse av Microsofts ERP-løsning Axapta. SYSteam sitt SALT-konsept for logistikk og handel inngår som en sentral del av denne leveransen.

I tillegg til Axapta som sentral ERP-applikasjon består løsningen av integrert lagerstyringsløsning, rapporterings- og analyseverktøyet SYSbip, samt Microsoft sin standardløsning for EDI og integrasjon mellom bedrifter. I første fase har kontrakten en verdi på om lag 4 millioner kroner.

SYSteam har levert ERP-løsninger til Validus Engros AS siden 1990. Samarbeidet har tilført SYSteam kunnskap om bransjeutfordringer som må beherskes for å beholde en god driftseffekt. Kontrakten ble vunnet i skarp konkurranse med flere andre leverandører.

- SYSteam ble valgt på bakgrunn av en helhetsvurdering av leverandørens bransjekompetanse og soliditet samt løsningens fleksibilitet og funksjonalitet, sier daglig leder Vidar Solberg i Validus Engros AS.

Løser dagens og fremtidens behov

Han legger til at SYSteams SALT-konsept gir dem forutsigbare IT-kostnader og en bransjeløsning som løser dagens og fremtidens behov for hele selskapets verdikjede.

SALT inneholder en metode for prosessbeskrivelse, implementering, vedlikehold og kundeutvikling basert på Axapta som ERP-plattform. Det er utviklet standardprosesser med tilhørende oppsett av Axapta for å kunne tilby effektiv implementering. Med utgangspunkt i de ferdigoppsatte standardene vil risikoen i prosjektet minske parallelt med implementeringstiden.

Konseptet har følgende målsetning:

Konkret inneholder SALT følgende elementer:

SYSteam har flere års erfaring med implementering av forretningskritiske applikasjoner.

- Det er naturlig for oss å tilby et konsept rundt Axapta som gir kundene våre mer forutsigbarhet i både implementeringen og i driften av løsningen. Kundeutvikling har alltid vært vår styrke, sier Endre Berge, leder for Axaptateamet i SYSteam.

- Vi som jobber med Axapta har tidligere gjennomført flere suksessfulle implementeringer og SALT bygger på erfaringen vi har tilegnet oss gjennom dette arbeidet. Med SALT har SYSteam tilført et unikt konsept for Axapta. Interessen er økende i markedet og blant fagpersoner i bransjen, hevder Berge.

Vi kommer tilbake til bredere presentasjon av SALT-konseptet i en senere utgave av bladet. (red. anm)

--------------

Validus er Norges største handelshus innen faghandel kosmetikk, hygiene, helsekost og livsstilsprodukter. I tillegg til import- og engrosvirksomhet eier Validuskonsernet kjedene Vita og Esthetique samt at de eier 32 butikker i helsekostkjeden Life og 35 % av kjedekonseptet. Life er i dag Norges største kjede innen helsekost og livsstilsprodukter, og har 155 butikker over hele landet. Esthetique teller 72 butikker og har et sortiment bestående av høyprofilerte selektivt distribuerte merkevarer. Med sine 90 butikker er Vita Norges største kjede innen personlig pleie.

Validus Engros får en grossistomsetning i 2005 på ca 600 millioner, mens importselskapet skal nå en omsetning på ca 70 millioner. Fra nyttår overtok konsernet i samarbeid med det tyske selskapet Gebr. Heinemann taxfreesalget ved Oslo Lufthavn, Gardermoen, samt ved flyplassene i Bergen, Stavanger, Kristiansand og Trondheim. Totalomsetningen for Validuskonsernet blir i år på godt over 1,3 milliarder kroner ekskl. omsetningen fra flyplassene.

www.validus.no

--------------

SYSteam er en bred nordisk IT-aktør. Selskapet teller i dag over 1.000 medarbeidere og finnes på mer enn 35 steder i Sverige, Norge, Danmark og Finland. Den norske delen av virksomheten består av 60 medarbeidere som betjener 190 handels- og grossistbedrifter samt 170 industribedrifter

i Norge. SYSteam har meget god fagkompetanse innenfor bransjene de leverer løsninger til. Prosessforbedring og bransjetilpassede IT-løsninger med høy nytteverdi er i fokus og SYSteam er opptatt av å gi kundene forutsigbare IT-kostnader. Selskapet har siden etableringen i 1984 vokst med lønnsomhet og har hatt positive driftsresultat hvert år. I 2004 omsatte selskapet for ca 1,1 milliarder svenske kroner med et EBITA-resultat på ca 60 millioner.

 www.systeam.no

www.logistikk-ledelse.no© 2005

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!