Skal utvikle globale bransjeløsninger for Microsoft

Microsoft fokuserer stadig sterkere på vertikalisering, og har valgt Columbus IT Partner til å utvikle to globale bransjeløsninger. Gjennom oppkjøpet av et hollandsk programvareselskap har Columbus IT Partner forsterket sin bransjekompetanse ytterligere.

I følge Morten Grongstad, direktør for forretningsområdet Microsoft Business Solutions i Microsoft Norge, etterspør kundene nå egne ERP-løsninger for sin bransje, og man registrerer at stadig flere partnere spisser og supplerer sin vertikale kompetanse.

Rendyrket fokus

Columbus IT Partner utvikler tilleggsmoduler og vertikale løsninger til Microsoft Axapta og Microsoft Navision. Selskapet er den største globale leverandøren av Microsoft Business Solutions produkter. Gjennom oppkjøpet av det hollandske programvareselskapet To-Increase forsterker Columbus IT Partner sin bransjekompetanse.

- Columbus IT Partner er det eneste selskapet i Europa som er så langt er blitt valgt til å bistå Microsoft med å utvikle globale bransjeløsninger. Sammen med dem leverer vi meget forretningskritiske løsninger. Gjennom vår globale utviklingsmodell får kunden trygghet om at produktene blir videreutviklet for å tilpasse seg et marked i stadig utvikling, sier adm. dir. Morten Sælemyr i Columbus IT Partner.

Globalt initiativ

Mange bransjer har unike prosesser og behov for spesialisert programvare som kan støtte disse. For å møte disse behovene har Microsoft lansert «Industry Builder Initiative», som sikrer kundene sterke bransjeløsninger som er utviklet under et Microsoft program som garanterer for kvalitet og support. Det er i forbindelse med dette initiativet Columbus IT Partner nå skal utvikle globale bransjeløsninger innen Retail og Industrial Equipment Manufacturing.

Gjennom dette initiativet samarbeider Microsoft med partnere som har gode vertikale løsninger og solid bransjekompetanse. Partnerne driver selv med programvareutvikling og support. Microsoft bidrar også med sin kompetanse, og gir samtidig kundene en garanti for at disse løsningene blir videreutviklet og at de vil leve videre.

- Samlet bidrar vårt partnerinitiativ og den lokale utvikling av vertikale løsninger til at kundene kan velge tilpassede bransjeløsninger innen ERP. Dette skaper både trygghet og forutsigbarhet for kundene, understreker Grongstad.

Studierektor og ERP-ekspert Bo Hjort Christensen ved Handelshøyskolen BI er meget tilfreds med denne satsningen:

- Det er åpenbart positivt at Microsoft nå tar et sterkere aktivt grep for å styre og kvalitetssikre utviklingen av industrivertikaler innenfor Industry Builder Initiative. Vi har tidligere erfart at slike tette allianser, for eksempel som i dette tilfellet mellom programvareutvikler (Microsoft) og partner (Columbus IT Partner), kan skape grobunn for meget spennende løsninger. Å utvikle bransjeløsninger forutsetter nærhet til markedet og kunnskap om bransjens egenart. Det er nettopp dette partnere som Columbus IT Partner kan tilby, mener Hjort Christensen.

------------

Industry Builder Initiative er et strukturert utviklingsprogram hvor Microsoft velger partnere til å utvikle og levere komplette høykvalitets bransjeløsninger som skal møte kunders krav og behov innenfor utvalgte bransjer. Microsoft Axapta bransjeløsninger som er utviklet gjennom dette programmet lever opp til Microsofts strenge krav til kvalitetsstandarder, som også garanterer global support for disse løsningene. De Microsoftpartnerne som blir valgt til å delta i Microsoft Industry Builder Initiative går gjennom en omfattende evalueringsprosess hvor man blant annet legger vekt på at de har høy kompetanse og erfaring innenfor den aktuelle bransje, god økonomisk stabilitet, en organisasjon som kan gi global support for løsningen, og interne programvareutviklingsprosesser som benytter «best practices».

I tillegg skal Microsoftpartnerens programvarekode i løsningen gjennomgås og godkjennes av Microsoft i henhold til deres standarder for kodekvalitet. Partneren må jobbe tett sammen med Microsoft og fortløpende følge deres prosedyrer for programutvikling.

www.logistikk-ledelse.no © 2006

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!