Integrert ERP- og produksjonssystem

SAP Norge og Kameleon Systemer har lansert et integrert system som kobler forretningsstyring og produksjonsstyring sammen til én prosess. Løsningen består av en tett integrering av ERP-systemet SAP Business One med Kameleon Systemers programvaremodul for produserende industri.

SAP Business One er solgt til mer enn 8.000 SMB-kunder globalt. Dette kompakte ERP-systemet gir komplett økonomistyring som følger prosessen fra ordre til levering. Integrasjonen med Kameleon Systemers produksjonsstyringsmodul betyr at bedrifter nå kan styre vareproduksjon direkte fra samme system. Produksjonsparametere kan settes rett i ERP-systemet, samtidig som produksjonen kontrolleres og styres i detalj helt frem til merking og distribusjon. Råvarer kan spores helt ut i sluttproduktet, og den ferdige produksjonen oppdateres direkte i SAP Business One for fakturering.

Produksjonsstyringssystemet fra Kameleon Systemer er allerede godt utprøvd i det norske markedet og er i drift hos blant annet Diplom-Is. Den tette integrasjonen med SAP Business One er imidlertid ny.

- Vi venter at integrasjonen av SAP Business One og Kameleon Systemers produksjonsstyringssystem vil forenkle prosessene til alle serieproduserende bedrifter betydelig. Særlig næringsmiddelindustrien vil med denne løsningen ha et stort potensial til å forenkle prosesser og bli mer effektive, sier Ingemar Goksøyr, salgsdirektør for SME Sales hos SAP Norge.

Tilfredsstiller merke- og sporingskrav

Det integrerte systemet tilfredsstiller EAN/GS1 (European Article Numbering/Global Standards One) sine krav til merking av D-pak (distribusjonspakke) og pall. Systemet møter også sporingskravene regulert i matvareloven og EUs direktiver. Produsenter vil også kunne benytte enhver elektronisk samhandling med handelspartnere ved hjelp av eSentral som er en del av SAP Business One i dag.

www.logistikk-ledelse.no © 2006

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!