Motta offentlige oppdrag som e-post

Nå kan man få offentlige kunngjøringer om oppdrag daglig rett inn i e-postkassen - skreddersydd etter hva man ønsker seg. En helt ny bransje har sett dagens lys, og fremst blant de bedriftene som tilbyr denne tjenesten er KioNor Anbudsservice AS i Narvik.

Ifølge Statistisk Sentralbyrå er det offentlige markedet i Norge på drøye 240 milliarder kroner. Utenfor landets grenser fins det tilsvarende markeder. At det er muligheter for noen og enhver, er ganske åpenbart - enten det er snakk om å produsere og selge en vare, en tjeneste eller om det er bygg og anlegg man holder på med.

Imidlertid er det to utfordringer den interesserte bedriften straks støter på: Hvordan skal jeg finne oppdrag som er interessante for meg? Og: Det skal konkurreres om oppdragene, og spillereglene må følges.

Alle de større kunngjøringene om offentlige oppdrag her hjemme er å finne i en database, doffin.no. I Sverige er det flere databaser å lete i, mens det i Danmark ikke fins noen felles database for slike oppdrag. EU-landene har en felles database, TED (Tenders Electronic Daily) med tusenvis av nye oppdrag hver eneste dag. For svært mange bedrifter virker det avskrekkende bare å tenke på om man skal bruke tid på å lete i disse basene etter «noen som passer for meg».

Garvede folk

Nettopp disse utfordringene har skapt et nytt marked, og ifølge KioNor Anbudsservice kan ingen skilte med mer erfaring og kunnskap enn dem. De som står bak, er garvede folk i geskjeften: De har 20 års erfaring bak seg, og de har vært med på å utvikle og drifte den offisielle norske databasen for slike kunngjøringer, doffin.no. Da driften av denne basen sist årsskifte ble overtatt av et skotsk selskap, etablerte Narvikbedriften seg som «anbudsinteressertes beste hjelper».

I kunngjøringsdatabasen doffin.no fins råstoffet for KioNors service til sine kunder. KioNor henter råstoffet i doffin.no, videreforedler det og tilpasser det til de behovene som en enkelte leverandør har.

Det kreves nemlig mye erfaring og spesialkunnskap for å lykkes i denne bransjen. Kionor Anbudsservice fremhever at de behersker det relativt kompliserte kodesystemet (cpv-systemet) som er nødvendig for å få best mulig treff i sine søk.

Dessuten er selskapet antakelig det eneste som kan tilby kombinasjonen av fritekst- og kodeordsøk - i tillegg til at du f.eks. kan be om bare å få oppdrag som er i ditt eget nærområde (geografisk søk). Det avgjørende er å finne søkeord som treffer blink. Det skal du og samarbeidspartneren sammen finne, slik at søkeordene identifiserer hva du er på jakt etter. Lykkes man ikke i å finne presise søkeord, får du mye som ikke passer, men kanskje ikke noe som egentlig skulle passe. Det irriterer.

For et relativt rimelig abonnement kan Kionor Anbudsservice gjøre en daglig søking for deg, og sende aktuelle kunngjøringer om offentlige oppdrag direkte inn i e-postkassen din.

Selskapet er for øvrig et «vegg-til-vegg»-selskap, blant de øvrige tilbud fins også bl.a. veiledning, kurs og spesialsøk i egen database som er komplett oppdatert med alle tilgjengelige offentlige oppdrag.

www.logistikk-ledelse.no © 2006

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!