Gjør informasjonen tilgjengelig for alle

Microsoft Business Solutions - Navision har kommet med en oppdatering av versjon 4.0 med blant annet tett integrasjon til både Microsoft Windows SharePoint Services og Microsoft SharePoint Portal Server. På den måten kan alle ansatte i firmaet nyte godt av nødvendige bedriftsdata som eksempelvis kundelister, ordrer, varestatus osv. Dermed kan standardfrasen «Kan ikke du gå inn i ERP-systemet for meg, for jeg trenger noe informasjon?», snart være en saga blott.

Microsoft introduserte for noen måneder siden merkevarenavnet Microsoft Dynamics, først kjent som Project Green. Med denne endringen ønsker IT-giganten å synliggjøre sin produktstrategi og veien videre for Microsoft Axapta og Microsoft Navision.

I følge produktsjef Bjørn Vegard Martini i Microsoft Norge AS vil oppgraderingen av Microsoft Axapta og Microsoft Navision mot Microsoft Dynamics komme i to bølger, hvorav den første vil vare frem til og med 2007. Fokus for første trinn vil blant annet være: rollebasert brukergrensesnitt, bruk av Sharepoint og arbeidsflyt, SQL forretningsanalyse (BI) og WEB-services.

- Med Service Pack 1 (SP1) til Microsoft Navision 4.0 vil nær 50.000 kunder verden over være forberedt for første bølge av Microsoft Dynamics produkter. Samtidig er det viktig å påpeke at kundens investeringer som allerede er foretatt på Microsoft Navision vil bli godt ivaretatt også i fremtidige løsninger fra Microsoft, opplyser Martini.

Forbedringer i Microsoft Navision

Microsoft Navision 4.0 Service Pack 1 ble lansert i Norge på tampen av fjoråret. Løsningen er ifølge Martini forbedret på en rekke områder som for eksempel onlinehjelp, kostprisberegning, mer fleksibel planlegging, utvidede muligheter for Microsoft.NET og forbedret ytelse på Microsoft SQL Server.

- Microsoft Navision 4.0 SP1 supporterer også siste versjon av SQL-serveren. Den nye C/FRONT.NET biblioteket gir utviklerne muligheter til å bygge eksterne applikasjonen som kan få tilgang til Microsoft Navisiondatabasen gjennom programmeringsspråk som C#, Visual Studio. NET og Visual Basic.NET, legger han til.

Employee Portal

Den største nyheten er imidlertid den nye Microsoft Navision Employee Portal som er gjort tilgjengelig ved å integrere Microsoft Navision og Microsoft Windows SharePoint Services og Microsoft SharePoint Portal Server - standarden for Microsoft intranettløsninger.

- Denne portalen vil gi ansatte som kanskje tidligere ikke var brukere av ERP-systemet tilgang til nødvendige bedriftsdata som eksempelvis kundelister, ordrer, varestatus osv, sier Martini, og legger til at den er enkel å sette opp samt enkel for brukerne å ta i bruk.

For bedrifter som har investert i Microsoft Navision som deres forretningsløsning, gir employee-portalen muligheter for at alle ansatte i bedriften nå kan ta del i denne investeringen som før gjerne var forbeholdt de aktive brukerne av ERP-systemet. Dette gir store besparelser gjennom bedre informasjonsdeling og mindre intern kommunikasjon av typen: «Kan ikke du gå inn i ERP-systemet for meg, for jeg trenger noe informasjon?»

Microsoft Navision Employee Portal er allerede tilgjengelig fra forhandlerne.

-----------

Microsoft Business Solutions - Axapta og Microsoft Business Solutions - Navision vil i løpet av året endre navn til henholdsvis og.Microsoft Dynamics - AXMicrosoft Dynamics - NAV

www.logistikk-ledelse.no © 2006

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!