Ny nordisk partnerskapsstrategi

Psion Teklogix har satt i gang en storstilt nordisk kampanje for å få flere forhandlere og distribusjonspartnere innenfor mobile dataløsninger og supply chain. Målet er 45 nye samarbeidspartnere i de fire nordiske landene i løpet av inneværende år. - I Norge er målet 10-14 nye forhandlere, sier salgsdirektør Jan Nørret i Psion Teklogix Nordic.

Trond Schieldrop

Psion Teklogix er en global produsent av mobile dataløsninger, trådløs datafangst og RFID. Etter å ha vært borte fra det norske markedet i to år satser selskapet for fullt med sine mobile dataløsninger. Nørret var nylig i Norge for å gjøre seg attraktiv overfor nye partnere.

- Det er en stigende etterspørsel, spesielt fra mellomstore bedrifter å strømlinjeforme lager-, logistikk- og serviceoppgaver. Det handler om å jobbe mer effektivt, ha bedre oversikt over varens plassering og oppnå en raskere flyt, sier Nørret. - Sporbarhet er også viktig for dem som er underleverandører til store kjeder og konserner, fordi de skal kunne dokumentere hvor og når en vare er produsert og levert, legger han til.

Viktig marked

Selskapet har som mål å tredoble omsetningen i Norden innen 2008, og Nørret anser det ikke som usannsynlig at Norge vil stå for ca 30 prosent av denne. I dag står Danmark for 70-75 prosent mens Finland står for resten.

Her i landet er Psion Teklogix ute etter store, 3.-partslogistikk-, produksjons- og prosessindustriselskaper, virksomheter innenfor utility oljeindustri, raffineri, frys, prosess og dagligvare.

- Innen 2007 skal vi være den nest største aktøren i det norske markedet. Vi har sterke integrasjonsløsninger mot både SAP og Microsoft Business Solutions Axapta, som vil hjelpe oss til denne veksten, sier Nørret. Han legger til at selskapet har utviklet en ny og programmerbar terminal som kan utvides med både strekkodeleser som om ett års tid kan utvides med både RFID, GPRS og kamerafunksjon. Produktet egner seg spesielt godt til transportbransjen og salgs- og serviceteknikere.

- Vi ønsker oss primært partnere som kan arbeide innenfor de nisjene vi skal styrke oss i. Vi har allerede inngått avtale med Lexit Distributor AS, som har et stort lager på Kløfta. Dette er vårt bufferlager og lokale kontakt med partnere i Norge, sier Nørret, som regner med å få 10-14 partnere over hele landet og som er villige til å investere tid og penger i produktene og løsningene.

www.logistikk-ledelse.no © 2006

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!