Lanserer Co-Driver i Norge

Vehco, Nordens ledende leverandør av mobile dataløsninger for transportbransjen, både innenfor gods og persontransport, vokser raskt og har etablert et salgskontor i Norge.

Selskapet har hovedkontor i Göteborg og ble etablert i 2001 som en spin off fra Chalmers. Forretningsideen er å utvikle, selge, distribuere og vedlikeholde mobile IT-løsninger for transport- og logistikksektoren i Europa.

- Vehcos produkter bidrar til å øke total effektivitet ved å inkludere drivstofføkonomi, transportsporing, ordrehåndtering, tidregistrering etc i én og samme enhet, sier Magnus Orrebrant, adm. direktør i Vehco AB.

- Ved å koble den mobile datamaskinen til kundenes eksisterende logistikk-/ordresystem skaper man konkurransefortrinn og kostnadsbesparelser, samtidig som man oppnår en stor gevinst blant annet for miljøet.

Han hevder at Vehcos system Co-Driver er den mest komplette og brukervennlige løsningen på markedet. Selskapet har i dag over 350 kunder innen buss, lastebilsentraler og transportselskaper, og over 14.000 brukere over hele Europa.

- Vi har kunder i Norge fra før, og er et svært interessant marked å etablere seg på. Nå har vi ansatt personale og åpnet et salgskontor på Gjøvik, slik at vi har en mer lokal tilstedeværelse i Norge, fortsetter Orrebrant.

Tore Nestaker, med bakgrunn fra både transport- og telekombransjen, er Vehcos nye selger her i landet.

- Jeg har vært i den norske transportsektoren noen år og vet at behovet for kjøretøykommunikasjon er økende. Det er stort fokus på drivstoffkostnader og de miljømessige krav øker. Tiden er helt rett for denne type system, som bidrar til å effektivisere transportselskapene, redusere utslippene og minske kostnadene.

www.logistikk-ledelse.no © 2011

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!