Skreddersydd ACT-løsning effektiviserer logistikken

Nammo Raufoss, gamle Raufoss Ammunisjonsfabrikk, måtte ta i bruk tungt skyts for å løse komplekse logistikkrutiner. ACT System Skandinavia AS, som er et selskap i ACT Gruppen, ble valgt som leverandør av løsningen som skulle skreddersys rundt ERP-løsningen Oracle Applications.

- Etter spesifikasjonsmøter var løsningen klar på tegnebrettet, forklarer daglig leder Jan Erik Evanger i ACT System, som har løst denne type oppgaver i snart 20 år.

- Integrasjonen med Oracle var enkel, men vi ble utfordret med rundt 70 lager plassert i et område med kompleks topografi. En løsning med mobilt WLAN ble løsningen.

Prosjektleder Hallgeir Langbråten i Nammo sier at lagerløsningen fra ACT System effektiviserer flere tungvinte arbeidsprosesser ved hovedlageret knyttet til blant annet mottak, lagerflytting, telling og rekvirering.

- Nå kan rekvirenter bestille varer i et eget web-bilde utviklet av ACT system som er knyttet direkte til Oracle. Ordre overføres til styrepult som igjen overfører til håndterminaler (PDA) som benyttes av ordreplukkere. Ordren lastes ned når PDA sniffer at nettverket er innen rekkevidde, forklarer Langbråten.

Spesielt for løsningen er at biler som kjører rundt på området har påmontert WLAN. Altså en mobil WLAN-løsning.

Fra styrepult kan man hele tiden følge progresjonen på alle ordre. Strekkoden PFD-417 - som ikke er en strekkode, men noe av den samme koden som benyttes på flybilletter - inneholder så mye informasjon som behøves for og ivareta informasjonsflyt med en løsning som ikke kan være online, forklarer Evanger. En kan gjerne si at databasen er flyttet ut til strekkoden. Videre vurderer Nammo å benytte løsningen til flere arbeidsoppgaver i tiden fremover.

- Dette er en løsning som effektiviserer og kvalitetssikrer mange oppgaver for oss avslutter Langbråten.

www.logistikk-ledelse.no © 2011

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!