Blir ett av landets største miljøer innenfor forretningssystemer

Merit Consulting AS har kjøpt opp Capesso AS som er Østlandets største Lawson-partner. Capesso skal med sine 30 medarbeidere fusjoneres inn i Merit blir et av de største miljøene innenfor forretningssystemer i Norge. Dette åpner opp for satsing på unge og nyutdannede ansatte med et eget trainee-program.

Bakgrunnen for oppkjøpet av Capesso var et ønske om større kapasitet på innenfor Lawsons produkter slik at Merit skulle kunne påta seg større prosjekter for sine kunder.

- Capesso tilfører en helt unik kompetanse innenfor ulike industribransjer og har utviklet en rekke produkter tilpasset dette markedet, sier adm. direktør Erik Outzen i Merit Consulting.

- Kjøpet gjør også at vi stryker kapasiteten vår internasjonalt, og nå kan tilby nye produkter til internasjonale industrikunder. Vekst i den norske delen av selskapet er vesentlig for å kunne styrke våre etter hvert mange datterselskap i utlandet og sikre vekst i disse, fortsetter Outzen.

Størrelse viktig

For Capesso er oppkjøpet en del av strategien for å vokse og utvikle selskapet videre.

- Ved å bli en del av Merit styrker vi markedsposisjonen vår. Dette er helt nødvendig grep for oss, fordi størrelse er viktig i vår bransje, sier adm. direktør Aage Ramstad i Capesso. - Store kunder har gjerne også store prosjekter, og dette stiller krav til oss om å ha nok kapasitet som vi må oppfylle, legger han til.

Planlegger for fremtiden

Både når det gjelder størrelse og seniorkompetanse er Merit ledende innenfor sin bransje etter oppkjøpet.

- Nettopp derfor ønsker vi å sette sammen velbalanserte team både når det gjelder alder og erfaring, sier Outzen. - Derfor skal vi nå jobbe aktivt med å rekruttere morgendagens seniorer direkte fra universiteter og høyskoler. For å håndtere dette oppretter vi et eget trainee-program der vi globalt skal rekruttere totalt mellom ca. 10-30 konsulenter årlig. Dette er et viktig virkemiddel for å nå vårt mål om ti prosent organisk vekst i året,.

Gode prognoser

Merit har i løpet av rekordtid til gått fra å være en norsk aktør til å ta steget ut i Europa ved oppkjøp av selskaper i Sverige, Danmark, Finland, Tyskland, Storbritannia og Sveits. De siste årene har omsetningen blitt doblet i det ekspansive selskapet. Men ambisjonene stopper ikke der.

- Markedet er svært positivt, og vi opplever en eventyrlig etterspørsel etter våre egenproduserte systemer. Samtidig er ting i ferd med å ta av i det svenske markedet, og det er der vi forventer størst vekst i løpet av 2011. Med så gode prognoser forventer vi en ny rekordomsetning på 300 millioner kroner i løpet av inneværende år, avslutter Outzen.

--------

Merit implementerer, utvikler og bidrar til optimal bruk av kundens forretningsløsninger. Selskapet er en ledende samarbeidspartner med Lawson, Jeeves og Microsoft Dynamics CRM. I tillegg har selskapet utviklet egen software - Merit Application Suite - for å optimalisere bruken av forretningsløsninger fra de store leverandørene. Merit omsatte for 202 millioner kroner i 2010, har 270 ansatte fordelt på 20 kontorer i syv europeiske land og med hovedkontor i Ålesund.

Capesso har mangeårig erfaringsbase fra drift og implementering av forretningssystemer, og har en forhandleravtale med Lawson Software. Selskapet har eget utviklingsmiljø og egne produkter. Capesso omsatte for 30 millioner kroner i 2010 og 30 ansatte på Lysaker, Gjøvik og Tønsberg.

www.logistikk-ledelse.no © 2011

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!