Prekonfigurert SAP-løsning skal sikre effektiv prosjektstyring

Mange bedrifter er redd for å havne i en strategisk tvangstrøye når de skal velge mellom en skreddersydd løsning og en standardløsning. De er bekymret for at en standardløsning vil låse dem fast i en smal prosjektmodell. For selv om den bygger på beste praksis, er det ikke sikkert at den passer nøyaktig til deres spesifikke behov, krav og ønsker.

Med 2C engineer, som er en prekonfigurert SAP-løsning, kan denne bekymringen fjernes en gang for alle, hevder Finn Stokkendal i konsulenthuset 2C change AS. Han forteller at 2C engineer er en standardløsning hvor det bygges en prosjektmodell spesifikt for bedriften etter en grundig forhåndsanalyse og dialog.

- Det er derfor ikke bare en løsning som oppfyller behovene til en prosess- og prosjektorientert bedrift. Det er også en løsning som kombinerer alle fordelene til en ekte SAP-standardløsning, med en skreddersydd og dedikert tilgang til nettopp den situasjonen som bedriften befinner seg i.

Stokkendal fremhever at 2C engineer er en løsning som konsentrerer seg om brukerens komplekse, kundetilpassede produkter og fokuserer på å skape overblikk i organisasjonen og over bedriftens økonomiske situasjon, ved å sørge for transparens innenfor alle prosesser og ledd i bedriftens virksomhet.

- Løsningen setter brukeren i stand til å dele verdifull viten på tvers av organisatoriske forskjeller mellom tegnestue, produksjonshall og salgsavdeling. 2C engineer intensiverer også brukerens fokus på prosjektstyring, slik at man sikrer en suksessfull og effektiv prosjektgjennomføring, forklarer Stokkendal, som også trekker frem at løsningen har et spesielt fokus på after sales og service, slik at man kan optimere forretningene og dermed kan yte kundene den best tenkelige service

Basert på beste praksis

- 2C engineer er en løsning som ikke bare gir brukeren et teknologisk forsprang, men som sørger for at man har en forretningsplattform som kan følge med behovene over tid fordi den er både skalerbar, kompatibel og internasjonal, sier Stokkendal. - Samtidig er det en løsning som bygger på SAP Best Practice og dermed har bevist sin verdi i mange bedrifter. Det er en kjøreklar løsning som konsentrerer seg om spesifikke krav og behov i bedrifter av ulik type og størrelse, og som gjør det mulig raskt å automatisere vesentlige forretningsprosesser, fortsetter han.

Sammenheng og struktur

Ifølge 2C change skaper løsningen sammenheng og struktur ved å være skreddersydd, effektiv, fleksibel, internasjonal, sikker og tids- og kostnadsbesparende. Likeledes støtter 2C engineer spesifikt og målrettet prosessene innenfor produktutvikling, produktplanlegging, prosjektstyring, innkjøp, produksjon, salg og service samt administrasjon og support.

Det gir også bedriften verktøy til ledelse av planlegging og styring av interne forsyningskjeder fra innkjøp til salg. Og den gjør det på en så effektiv måte at du oppnår målbare forbedringer via reduserte omkostninger, økt servicenivå og leveringssikkerhet.

- Med 2C engineer får man et konsept som bygger på SAPs snart 40 års erfaring med bedriftssystemer, kombinert med 2C changes kompetanse innenfor logistikk, produksjon og service.

Skal bidra til fremtidig vekst for Siem WIS

- Vi ønsket en standard SAP-løsning som skulle løse en rekke funksjoner og tilfredsstille en rekke krav. For oss var dette en stor og viktig investering, og valgte 2C change sin 2C engineer løsning da denne møtte de fleste utfordringene vi stod ovenfor, opplyser QA Manager Jan Trygve Hjelmaas i Siem WIS AS.

Løsningen inneholder CAD interface for tekniske tegninger, PLM (Product Lifecycle Management), DMS (Document Management System), prosjektstyring, tidsregistrering, reiseavregning, salg, innkjøp, lager, produksjon samt intern og ekstern økonomistyring.

--------

2C change AS er «full service provider» innen SAP med spesialisering i forretningsrådgivning, prosjektledelse og implementering av SAPs industrispesifikke ERP-løsninger med særlig fokus på serviceorienterte bedrifter og logistikk (SCM). I tillegg leverer selskapet opplæring, support samt hosting/cloud computing av den endelige SAP-løsningen.

Konsulenthuset har i dag kontorer i Norge og Danmark, og det forberedes nå oppstart i både Sverige og Finland.

2C change ble nylig kjøpt opp av den internasjonale SAP-partneren itelligence som har 2.000 ansatte i 20 land. 2C change vil ved nyttår endre navn til itelligence.

www.logistikk-ledelse.no © 2011

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!