Nært samspill med leverandører

- Vi er avhengig av et nært samspill med leverandører av forretningssystemer for å få full effekt av våre systemer. Vi videreforedler informasjonen fra ERP- og WMS-systemer til våre nisjeprodukter Log:nett og Trans:log, sier daglig leder Jan Ole Hansen i Transportnett AS.

- Mange har økt kompetansen og lært seg å utnytte kraften i våre systemer. Riktige grep har bidratt til betydelige konkurransefordeler, sier daglig leder Jan Ole Hansen (t.h.) og salgssjef Ronny Westby i Transportnett AS. Foto: Trond Schieldrop

Trond Schieldrop

Begge produktene har tre sentrale roller i logistikkjeden. Det er enten mellomtransport mellom to lagersteder eller inn- og utgående logistikk.

- Dette er samhandlingspunkter som forretningssystemene ikke ivaretar, opplyser Hansen.

TMS-systemene forbedrer ruteinformasjonen, skriver ut handels- og transportdokumenter, håndterer farlig gods og distribuerer EDI.

- Systemene bidrar til effektiv fakturahåndtering. Alle transportoppdrag prises nå i henhold til transportavtale og e-faktura mottas fra transportører som arbeider for våre kunder. For store grossistvirksomheter som årlig mottar over 500.000 inngående fakturaer fra transportbedrifter, medfører det kutt i manuelle operasjoner og besparelser i millionklassen, sier Hansen.

Elektroniske støttesystemer

- Mange virksomheter er opptatt av elektroniske støttesystemer. Transport- og logistikkselskaper som har ambisjoner om å bli størst og best, innser nødvendigheten av slike løsninger, sier Hansen. Han registrerer en positiv utvikling på dette området. - Mange har økt kompetansen og lært seg å utnytte kraften i systemene. Riktige grep har bidratt til betydelige konkurransefordeler.

Tilgang på verktøy

- I løpet av Forretningssystemer 2012 fikk vi belyst behovet for gode forprosjekt for å oppnå vellykkede ERP-prosjekter. Valg av riktige systemer gir gode implementeringsprosjekter. Jo bedre forprosessen og bruker casene drives, desto enklere er det for oss og ERP-leverandørene å tilby pålitelige løsninger. På konferansen fikk virksomheter som vurderer nytt forretningssystem kunnskap om verktøy som systematiserer anskaffelsesprosessen, sier Hansen.

Ett sentralt milepælsprosjekt for Transportnett i 2012 er Projectiondesign, et selskap produserer høykvalitets projektorer i Fredrikstad. - Ett annet er Elektroskandia som er en stor elektroaktør. Med våre løsninger kan de dokumentere sine kostnader ned på artikkelnivå. Log:nett er et TMS-basert system for små og store logistikkvirksomheter. De kan optimalisere sin utgående logistikkjede med verktøy som forholder seg til standarder for moderne logistikkverktøy. Vi har i dag et nettverk med over 300 transportører som er elektronisk tilknyttet våre meldingssystemer for ordre- og informasjonshåndtering.

Flere sluttkunder på konferansen

De siste fire årene har Hansen deltatt på konferansen. - På årets arrangement var det færre sluttkunder, men desto flere konsulenter og leverandører til stede. Dette er utvikling arrangørene bør gjøre noe med. Vi har hatt stort utbytte av å delta på konferansen hvor vi kan knytte oss opp mot et kompetent fagmiljø, avslutter Hansen.

www.logistikk-ledelse.no © 2012

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!