Ruster seg til CRM-kamp

Amesto Solutions Holding kjøper 50,01 % i CRM Partner AS. De øvrige aksjene er eiet av aktive aksjonærer i selskapet, og alle viderefører sitt eierskap. Den formelle overtakelsen skjer 30. april 2012.

Amesto Solutions vil organisere CRM-satsningen i et eget virksomhetsområde inn under Amesto Solutions-paraplyen. Fra venstre: Salgssjef Kjetil Abrahamsen i CRM Partner AS, adm. direktør Rolf Terje Karlsen i CRM Partner AS og konsernsjef Jan Erik Kaasa i Amesto Solutions.

Amesto Solutions har ambisiøse mål for CRM-satsningen i Norden, og oppkjøpet er derfor strategisk viktig for selskapet.

CRM Partner har i snart et år vært en av Amesto Solutions´ samarbeidspartnere innen CRM. Selskapet har jobbet med salg og implementering av SuperOffice siden 1997 og er en ledende SuperOffice-aktør i Norge. I tillegg har de utviklet sitt eget DocArc dokumenthåndteringssystem for kategorisering av dokumenter i en sømløs integrasjon med SuperOffice.

Viktig vekstområde

- CRM-markedet blir et av de viktigste vekstområdene fremover. Kjøpet av CRM Partner sikrer at vi er godt skodd for å kaste oss inn i kampen om Norden, sier konsernsjef i Amesto Solutions, Jan Erik Kaasa. - Vi er allerede godt representert gjennom våre eksisterende kontorer og samarbeidsavtaler i Norden, og vi skal jobbe aktivt for å kapre en betydelig del av CRM-kaken, fortsetter han.

Kun 12 prosent av Amesto Solutions ERP-kunder har et CRM-system i dag. Undersøkelser har vist at bedriftene ofte prioriterer "må ha" systemer fremfor "burde ha", som for eksempel CRM. Av de som har investert i CRM-systemer er det en betydelig andel som ikke utnytter systemets muligheter.

- Konsekvensen ved å ikke ha et skikkelig CRM-system er at selskapene ikke utnytter sitt salgs og markedspotensial, sier Kaasa. - Det koster dem dyrt. De går også glipp av muligheten til å samordne prosesser på tvers av land, tjenesteområder og produkter, med felles rapportering, metodikk og system.

Amesto Solutions vil organisere CRM-satsningen i et eget virksomhetsområde inn under Amesto Solutions-paraplyen. Hensikten er å sikre at kunden får optimal arbeidsflyt gjennom verdikjeden ved å rendyrke selskapets CRM-spesialister.

-----------

Amesto Solutions har levert forretningssystemer i mer enn 25 år og har opparbeidet en solid og bred kompetanse innen fagfeltet. Selskapet er Nordens ledende leverandør av løsninger innenfor ERP, CRM, HR og BI og tilbyr en komplett portefølje av produkter fra ledende programvareprodusenter. Amesto Solutions er Visma Softwares største partner i Norden. I tillegg utvikler og leverer Amesto Solutions egne programvareløsninger innen områdene innkjøp, logistikk og produksjon. Selskapet er representert med kontorer i Norge, Sverige og Danmark. Amesto Solutions har nå 170 ansatte i Norden og er en del av Amesto Group.

www.logistikk-ledelse.no © 2012

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!