Skal sette norsk og nordisk IT på verdenskartet

- Med lanseringen av EVRY legger vi bak oss 50 år med IT-historie i Norge. Samtidig møter vi morgendagen med et friskt, fremoverlent, fremtidsrettet og helt nytt uttrykk, sier konsernsjef Terje Mjøs. - Gjennom å være best på kunde, skal vi bli ledende i Norden innen utgangen av 2015, og vi skal én gang for alle sette norsk og nordisk IT på verdenskartet, fastslår han.

I løpet av de kommende tre årene skal EVRY være det ledende IT-selskapet i Norden, sier konsernsjef Terje Mjøs.

Selskapet er tuftet på fusjonen av Norges to største IT-selskaper EDB og ErgoGroup som ble gjennomført i 2010. Denne sammenslåingen er den største IT-fusjonen i Norge og Norden noensinne og norgeshistoriens fjerde største selskapsfusjon uavhengig av bransje.

Gjennom sine 10.000 ansatte leverer EVRY daglig IT-tjenester fra 21 norske og i lat 50 nordiske byer til om lag 14.000 kunder i offentlig sektor og privat næringsliv.

En million nordmenn bruker tjenestene hver dag

I løpet av de siste ti årene har IKT-næringen i Norge utviklet seg til å bli den tredje største næringen i Norge. Bransjen sysselsetter over 50 000 mennesker og har en årlig omsetning på over 160 milliarder kroner, ifølge tall fra IKT Norge.

Som Norges største IT-selskap har EVRY omfattende leveranser til norsk og nordisk næringsliv, finanssektoren og offentlige virksomheter innen både stat, kommune og helsesektoren. Daglig brukes selskapets tjenester av om lag 1 million nordmenn, og i løpet av en uke har så godt som hele Norges befolkning benyttet IT-tjenester fra EVRY, viser anslag fra selskapet.

Selskapet har ansvaret for om lag en tredel av alle IT-tjenesteleveranser i Norge og har et stort antall kunder både i offentlig sektor og privat næringsliv, som for eksempel: DnB, Telenor, Posten Norge, Sparebank 1 Gruppen, Statoil, Hydro, REC, Storebrand, Gjensidige, Oslo kommune, Trondheim kommune og NAV.

10.000 ansatte i omfattende verdiarbeid

Bak lanseringen av EVRY ligger over ett års hardt arbeid med intern forankring og kulturbygging for å samle selskapets 10.000 ansatte. Alle disse har vært involvert gjennom et omfattende arbeid der selskapets nye verdier, misjon og visjon er implementert som et fundament i den fremtidige selskapskulturen. Prosessen har vært drevet gjennom et verdi- og kulturarbeid hvor det til sammen er arrangert om lag 700 samlinger for de ansatte. EVRYs nye verdigrunnlag er tuftet på resultatene av alle medarbeidernes tanker, meninger og ideer knyttet til dette arbeidet.

- Ingen norske selskaper har gjort dette grundigere og mer omfattende enn oss tidligere. Da vi fusjonerte EDB og ErgoGroup bestemte jeg meg for at fusjonen skal gjennomføres fra A til Å. Lanseringen av EVRY er et avgjørende element for at vi lykkes med denne planen, sier Terje Mjøs og legger til: - Vi skal være best på kunde. Vi skal videreutvikle våre markedsposisjoner. Vi skal hver dag fokusere på kontinuerlig forbedring, og vi vil ha et kritisk blikk på hvor vi investerer både vår tid og våre økonomiske ressurser. I løpet av de kommende tre årene skal EVRY være det ledende IT-selskapet i Norden.

---------

EVRY er et resultat av en fusjon mellom Norges to ledende IT-selskaper EDB Business Partner og ErgoGroup i 2010. EVRY er et av Nordens ledende IT-konsern med sterk lokal og regional tilstedeværelse i 50 nordiske byer. Selskapet har om lag 10.000 ansatte og en årlig omsetning på nærmere 13 milliarder kroner. Det er notert på Oslo Børs med Posten Norge og Telenor som de største eierne.

50 år lang norsk IT-historie

EVRYs virksomhet er basert på en 50 år lang norsk IT-historie og sammenslåinger av mer enn 70 private og offentlige norske IT-selskap og datasentraler i løpet av denne perioden. Blant disse finnes historiske navn som AS EDB, Statens Datasentral (SDS), IDA, Landbruksdata, Kommunedata, Norsk Informasjonsteknologi (NIT), Fellesdata, Novit, TeamCo, Allianse, Itum, Ementor Drift og Avenir. Selskapet omfatter også en rekke innfusjonerte datasentraler og IT-divisjoner fra store virksomheter som for eksempel Posten Norge, Telenor, DnB og Hydro. EDB ble opprinnelig startet i 1962 for å være en datasentral for forsikringsselskapene Sigyn, Norsk Alliance og Norden. ErgoGroup har sin opprinnelse i etableringen av Statens Datasentral (SDS) i 1972.

www.logistikk-ledelse.no © 2012

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!