Viktig med lokal tilstedeværelse

Bare to år at ACT Logimark etablerte eget kontor i Tromsø har totalleverandøren av industrielle merke-, kontroll- og systemløsninger bygget opp en omfattende kundeportefølje innenfor blant annet kjøtt-, bryggeri-, og fiskeribransjen.

Regionsjef i ACT Logimark, Ruben Nergård gratulerer daglig leder og gründer i Gourmet Lyngen, Kirsti Sollied med ferdig produkt ute i disk. ACT Logimark har levert komplett veie- og merkeløsning samt alle etiketter på F-Pak og D-Pak.

Regionsjef for ACT Logimark i Nord-Norge, Ruben Nergård, opplyser at selskapet er blitt tatt varmt imot som en alternativ leverandør til industrien i Nord-Norge og registrerer med tilfredshet et stort behov for deres produkter og løsninger.

- Det siste året har vi opplevd stor vekst, og i vår region har vi jobbet spesielt målrettet mot kunder i fiskeribransjen. Vi har nå flere større prosjekter innen fiskerisektoren hvor leveransene har vært banebrytende, forteller han.

En av kundene det vises til er Mainstream Hammerfest, en ny fabrikk for lakseforedling. ACT Logimark har sammen med selskapene First Process og Valka levert sjekkvekter, metalldetektorer, "print and apply" etiketteringsmaskiner samt etiketter.

- Våre produkter er spesielt robuste og egnet for industri, dessuten gir vår leveranse en mer stabil og sikker drift, mener prosjektansvarlig i ACT Logimark, Egil Sørflaten. - Et eksempel er metalldetektorene vi har levert. De er de eneste som kan jobbe i flere frekvenser samtidig, noe som betyr en bedre og jevnere deteksjonsevne. Det resulterer i færre feilutkast og en mer optimal drift, fortsetter han.

Unik løsning hos fiskekasseprodusent

Bra-vask/Bra-kasser på Herøy har et nytt konsept med en egen produksjon av EPS fiskekasser vegg i vegg med fiskefabrikken til Marine Harvest. ACT Logimark har levert en helt spesiell løsning med automatisk vektkontroll av alle kasser, logomerking og sporkodemerking.

- Hos Bra-vask har vi laget en unik løsning i den forstand at det er første gang at alle EPS-kassene kan kontrolleres og merkes i et og samme system, forklarer Sørflaten. - Tidligere har man benyttet manuelle, og tilfeldige veiekontroller av de ferdige kassene. Her får man en optimal produksjonsstyring fordi man hele tiden under produksjonen har vektkontroll på samtlige kasser. Dessuten kan kassene merkes med en unik sporkode. Denne koden følger kassen hele veien og gjør den sporbar. Vi har også satt inn et nytt logomerkingsystem for påføring av logo på kassene. Tidligere har det vært begrenset hvor mange farger man kunne benytte, men med ny teknologi kan man nå merke kassene i fire fargers logoer, i alle fargekombinasjoner. Den digitale fargeblekkmaskinen gir en unik mulighet til å merke fiskekasser i EPS eller hvit papp emballasje med logo i alle farger (CMYK-standard). Det er nå enkelt å lage nye logoer med tekst, bilder og datafelter, hevder prosjektlederen.

Totalløsning til Gourmet Lyngen

ACT Logimark har kunder innenfor en rekke forskjellige bransjer, fra enkeltmannsforetak innenfor Bondens Marked, til Norges største industrikonsern.

- Vi er spesielt fornøyde med å ha vært med den nyoppstartede kjøttprodusenten Gourmet Lyngen, sier regionsjef Nergård. - Her har vi fått levere en totalløsning for veiing og merking, samt alle etiketter som er produsentens kommunikasjon med kunden når varene ligger i kjøledisken. Vi har også bistått med vår kompetanse innenfor regelverket for merking av de ulike forpakningsnivåene, spesielt tilknyttet veievare. Dette er et helt eget fag som man må kunne for å være en leverandør til denne industrien.

Ruben Nergård er opprinnelig fra Finnsnes i Troms, og etter fire år i Oslo synes han det nå bare er en glede å kjøre rundt i Nord- Norge på kundebesøk.

- Vi har en stor og langstrakt region og kundene er sjelden plassert midt i byene. Det blir mange timer bak rattet. Men vi drar dit kundene er - uansett hvor, avslutter den blide regionsjefen.

www.logistikk-ledelse.no © 2012

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!