Fokus på effektiv logistikk

IFS lanserte nylig sin nye hovedversjon av forretningssystemet IFS Applications. Den nye versjonen, IFS Applications 8, er utviklet i nært samarbeid med early adopter-kunder under prosjektnavnet Eagle og inkluderer blant annet avansert funksjonalitet for handelsstøtte, lagerplanlegging og lagerbeholdning.

En stor del av inspirasjonen til prosjekt Eagle har kommet fra våre kunder. Uten dem hadde dette utviklingsprosjektet vært umulig. Den nye versjonen gir oss også en avansert plattform for framtidige innovasjoner, sier Alastair Sorbie, CEO i IFS.

Prosjekt Eagle ble startet i september 2009 og er IFS´ mest betydningsfulle produktinvestering. Den nye versjonen kombinerer brukergrensesnittet IFS Enterprise Explorer med markedsledende funksjonalitet innen IFS sine fire kjerneprosesser. IFS Applications 8 er basert på smidig utviklingsmetodikk, i nært samarbeid med utvalgte kunder, og inkluderer alle innovasjoner som er produsert siden forrige versjon.

IFS fokuserer på bransjer der én eller flere av følgende kjerneprosesser er sentrale: vedlikehold & service, produksjon, logistikk og prosjekthåndtering. De nye og forbedrede funksjonene er utformet spesielt for å støtte de siste trendene innen disse bransjene. Den nye versjonen inkluderer også et nytt BI-konsept og forbedret plattformteknologi - alt utformet med brukeren i sentrum.

IFS EE som standard

IFS Applications 8 er den første versjonen som leveres med grensesnittet IFS Enterprise Explorer (IFS EE) som standard. Grensesnittet bygger på den siste forskningen innen brukervennlighet og byr på store tilpasningsmuligheter for å passe alle roller og kompetanseområder innen virksomheten. IFS EE - utrustet med en stor mengde intuitive funksjoner for filtrering, søk og navigering av data - definerer en ny standard for hvordan brukere interagerer med systemet, hevder IFS.

- Vi er veldig glade for å presentere IFS Applications 8. Det har vært et svært givende prosjekt, som nå har resultert i nye bransjeløsninger samt en intuitiv og elegant brukeropplevelse. En stor del av inspirasjonen til prosjekt Eagle har kommet fra våre kunder. Uten dem hadde dette utviklingsprosjektet vært umulig. Den nye versjonen gir oss også en avansert plattform for framtidige innovasjoner, sier Alastair Sorbie, CEO i IFS.

Med IFS Applications 8 som plattform utforsker IFS nå en rekke teknologiske løsninger for å støtte markedets fremtidige behov. Med IFS Labs, selskapets interne tankesmie, leder IFS utviklingen på områder slik som touch screen tilpassede forretningssystemer for nettbrett og innovative forretningsapper for smarte telefoner.

Logistikk er en av kjerneprosessene

- Logistikk er en av våre kjerneprosesser og representerer derfor et langsiktig produktfokus. Funksjonen Trade Management er et godt eksempel på hvordan IFS svarer på endrede markedsvilkår og hvordan vi integrerer bransjeløsninger gjennom nært samarbeid med kunder i denne dynamiske bransjen, sier Thomas Säld, ansvarlig for produktutvikling i IFS.

I takt med at dagens handel blir stadig mer globalisert og mange handelshindre forsvinner, merker mange virksomheter økt konkurranse fra en rekke ulike salgskanaler. I denne ekstremt konkurranseutsatte bransjen er det åpenhet om pris som driver behovet for effektive og fleksible forretningssystemer som kan håndtere segmentering av kunder og priser for å sikre kundelojalitet og lønnsom vekst.

Med den nye funksjonen Trade Management kan virksomheter innen handelen, distributører og produsenter tilby sine kunder rabattmodeller og dermed påvirke kundenes kjøpsatferd ved å lansere kampanjer og spesialrabatter. IFS Applications 8 har også støtte for tilbakevirkende kunderabatter, automatisk kalkulering av fraktavgifter samt mulighet for å håndtere avgifter og rabatter koblet til pakningsstørrelse.

Differensiert lagerplanlegging

Verktøyet for lagerplanlegging i IFS Applications 8 støtter differensiert planlegging for å oppnå en optimal balanse mellom produkttilgjengelighet og operative kostnader. Eksempelvis kan brukeren definere at to ukers lagerbeholdning av et produkt alltid skal finnes tilgjengelig. Verktøyet er integrert med systemets prognoseløsning, som innebærer at lagernivåene tilpasses etter sesongvariasjoner, kampanjer eller trender.

Effektiv og intelligent lagerbeholdning er en viktig del av alle forsyningskjeder. I IFS Applications 8 er lagerfunksjonaliteten forbedret for å støtte avansert lagerreservasjon, effektiv lagernavigering, omfattende lagerrapportering samt seriell reservasjonslogikk. Med den nye funksjonaliteten for minste gjenstående lagertid kan virksomheter som håndterer varer med begrenset holdbarhet garantere en spesifikk lagringstid når varene leveres til kunden. På den måten sikrer systemet at den som selger varen videre har nok tid til å kjøpe inn og selge produktene samtidig som det gjenstår nok tid til å konsumere dem.

www.logistikk-ledelse.no © 2012

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!