Etablerer partnerskap med NextBridge

Tableau - en av verdens ledende leverandører av datavisualiseringsverktøy - satser på det norske markedet og har inngått partnerskap med NextBridge AS.

- Vi kaller våre konsulenter "brobyggere" fordi de bygger bro mellom forretning og IT, sier Lars Rinnan, adm. direktør i NextBridge AS.

Tableau har sitt utspring fra forskningsmiljøet ved Stanford University, hvor man har forsket på datavisualisering, grafikk og analyse - og hvordan mennesker intuitivt jobber med data. Det er ranket som verdens raskeste voksende business intelligence selskap av Gartner og IDC i 2011.

NextBridge er et IT-konsulentselskap som jobber utelukkende med business intelligence (BI).

- Datavisualisering og analyse er en sterk trend som endrer BI-markedet, sier Lars Rinnan, adm. direktør i NextBridge AS. - Datavisualiseringsverktøy velges i økende grad i tillegg til eller fremfor tradisjonelle BI-plattformer. Det er forretningsbrukerne som legger premissene for disse valgene, og de ønsker å kunne utforske data raskt og uten å måtte være avhengig av hjelp fra IT-siden.

NextBridge jobber mest blant topp 500 selskapene i landet, og knytter til seg partnere som understøtter ambisjonen til NextBridge om å bli "Referansen innen BI".

- Etter en gjennomgang av de datavisualiseringsverktøy som finnes i dag er det vår vurdering at Tableau er det aller beste. Dette understøttes av undersøkelser gjort av anerkjente selskaper som Gartner, og alle de hederspriser Tableau har mottatt, sier Rinnan.

Are Skaar, teknologiansvarlig i NextBridge, vektlegger at Tableau tilbyr bedre visualiseringer enn konkurrentene uten behov for programmering.

- I tillegg er Tableau tilpasset til både å gå rett på datakildene, men også å kobles inn i ett strukturert datavarehusmiljø, sier Skaar.

- Vi har tro på at NextBridge sin kompetanseprofil og erfaring samt vårt produkt er en god match å tilby det norske markedet, sier Rynhardt van Heerden, Channel Manager for Tableau i Europa.

Kan analysere data i alle formater

Tableau er designet for at man raskt og visuelt kan analysere data i alle formater basert på både store og små datasett. Tableau Desktop hevdes å la brukerne lage interaktive rapporter, dashboards og visualiseringer ved hjelp av enkel dra-og-slipp grensesnitt. Kort implementeringstid og minimalt med behov for opplæring skal gjøre at man raskt kan hente gevinster.

- Gode datavisualiseringer vil kunne gi brukerne ny innsikt i sine data. Hvis man tar i betraktning at hele 80 prosent av sanseinntrykkene til et menneske kommer fra synet, så er det ikke så rart at verktøy som gir meningsfulle visualiseringer av store datamengder, fremstår som svært nyttige, mener Rinnan.

www.logistikk-ledelse.no © 2012

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!