Blir størst på IT til salg av kjøretøy, båter og maskiner

Peritus Auto Solutions brukes av importør, Quick Systems har fokus på forhandlerleddet og Triolink har spesialisert seg på salgsverktøy. Nå inngår de et strategisk samarbeid som gjør dem til den største aktøren innen IT-løsninger for import og salg av kjøretøy, båter og maskiner.

Daglig leder Per Arne Jakobsen i Quick Systems (t.v.) og daglig leder Leo Rosbach i Peritus setter starten for et nært samarbeid.

Sammen dekker de tre behovet for IT-løsninger i alle ledd av verdikjeden, fra importør til forhandlere og verksteder. Bransjeløsningene fungerer for alle typer kjøretøyer, båter og maskiner, forteller

Daglig leder Peritus AS, Leo Rosbach, opplyser at deres bransjeløsning Peritus Auto Solutions´ for Microsoft Dynamics AX 2009/2012 blant annet benyttes av Subaru, Mitsubishi og Renault i Norge. Det var gjennom Subaru kontakten ble knyttet med de andre aktørene.

- Vi leverte våre verktøy til en rekke Subaru-forhandlere og så muligheten for å få løsningene til å spille bedre sammen. Nå blir innkjøpsrutiner og dokumentflyt mellom forhandler og importør betydelig effektivisert, sier daglig leder Per Arne Jakobsen i Quick Systems AS.

De har spesialisert seg på forhandlerløsninger til bil og MC-bransjen. Deres IT-verktøy kommuniserer med Peritus Auto Solutions, slik at data registreres kun ett sted og kan gjenbrukes i alle systemene. Dermed har bilforhandleren alltid oppdatert informasjon om priser, utstyr og tilgjengelige deler fra importøren.

- Vi ønsket å ta et stort skritt videre for å hente ut synergier. Dermed står vi sterkere når vi skal jobbe opp mot de ulike kjedene i bransjen. Innen MC-segmentet har vi rundt 80 prosent av markedet, og gjennom samarbeidet med Triolink og Peritus vil vi stå sterkere og kan bli en totalleverandør, forklarer Jakobsen.

Tredjemann på laget er Triolink, som i dag leverer salgsverktøy som dekker 26 ulike bilmerker i Norge. De er også sterkt inne i fritidsmarkedet, og tror samarbeidet vil åpne nye muligheter.

- Forhandlere og importører får en sømløs løsning som effektiviserer kunde- og utstyrsdata, forklarer salgs og markedsansvarlig Magne Antonsen.

Triolink håndterer alt en selger trenger i hverdagen, fra kalkulasjon på bruktbiler, kundeoppfølging til kontrakts håndtering, prøve kjøring, finansiering og forsikring. Løsningen er kjent som svært enkel å implementere, konfigurere og ta i bruk.

- Selgerne konfigurerer bilen i vårt system. Når kontrakten er akseptert genereres det en ordre inn i Quick Systems, som kommuniserer videre med Peritus Auto Solutions. Deler bestilles fra importøren knyttet opp mot en kontrakt og en leveringsdato, slik at varene ankommer Norge til rett tid. Ved endringer i leveringstiden får selgeren informasjon og kan varsle kunden så snart som mulig, forklarer Antonsen.

Sikrer datakvaliteten

Integreringen sikrer datakvaliteten og forenkler hverdagen for brukerne. Til syvende og sist vil det også gi mer fornøyde bilkjøpere. De tre samarbeidspartnerne har allerede en løsning klar for Subaru, og ser fram til nye utfordringer.

- Til sammen vil vi ha 40 kompetente medarbeidere i ryggen. Hvert selskap har dybdekompetanse på sine områder, og sammen blir vi den største aktøren innen IT-løsninger for import og salg av kjøretøy, båter og maskiner, sier Leo Rosbach.

-----

Dette er løsningene

Peritus Auto Solutions er en importløsning for kjøretøy basert på Microsoft Dynamics AX 2009/2012. Subaru, Mitsubishi og Renault er blant kundene. Løsningen omfatter bilimport, vognfordeling, COC-håndtering, eieroppfølging og garanti. Basert på samme plattform leveres Peritus Warehouse Solution, som forenkler administrasjon av store lager.

er en ledende leverandør av økonomi-, logistikk- og verkstedsystemer til forhandlere av fritidskjøretøy i Norge. Quick inneholder planlegging på verksted og bestilling av deler både til klargjøring av nye eller brukte kjøretøyer, service og reparasjoner. Quick Systems benyttes daglig av hundrevis av bedrifter over hele Skandinavia.Quick Systems as

leverer salgsløsning for forhandlere, med integrasjoner mot løsninger som støtter og forenkler arbeidet til selgeren. Løsningen er kanskje den beste på markedet i dag, og kan benyttes av forhandlere som selger ulike merker fra ulike importører. Et logisk og oversiktlig brukergrensesnitt gjør behovet for opplæring er minimalt.Triolink

www.logistikk-ledelse.no © 2012

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!