Garanterer mer effektivt plukk

Alle bedrifter som leverer skreddersydde produktsammensetninger eller er grossister med detaljkunder, vet at vareplukkingen er en svært tidkrevende del av leveransen. I tillegg opplever mange at feilprosenten er for høy, noe som fører til tidkrevende og dyre ekstraforsendelser. Men det finnes et alternativ med opptil 99,9 prosent riktige leveranser som tar ned til halve tiden å plukke.

Mange av bedriftene som har innført stemmestyrt vareplukking kunne begynne å tenke hele plukkeprosessen på nytt. 50 til 60 prosent økt effektivitet og nær 100 prosent riktige sammensetninger var ikke sjelden kost for de som innførte systemet. Illustrasjonsfoto: Vocollect

Kort tid etter at Lexit Group Norway AS ble Vocollects første Total Solution Partner i Norge, inviterte selskapet både kunder og leverandører til en presentasjon av stemmestyrt vareplukking. Vocollect er markedsleder med ca. 75 prosent av det industrielle markedet for stemmestyrte systemer. I mars 2011 ble bedriften ble kjøpt av Intermec, en annen velkjent aktør i markedet for datafangst, logistikk og lagerstyring.

Darrel Williams, Northern Region Director i Vocollect, fortalte at stemmestyrt vareplukking i mange tilfelle åpnet for at bedriftene som innførte det, kunne begynne å tenke hele plukkeprosessen på nytt. 50 til 60 prosent økt effektivitet og nær 100 prosent riktige sammensetninger var ikke sjelden kost for de som innførte systemet. Grunnen er enkelt nok at headsettet gjør at man har både øyne og armer fri; ingen kikking og sjekking for å kontrollere at de man gjør er riktig. Hele tiden holdes man oppdatert i plukkeprosessen av beskjeder på øret. Beskjedene bekreftes via mikrofon, og man beveger seg videre i plukkingen når man får beskjed om det. Feilprosenten minimeres ved at man får klare beskjeder om hvilke seksjoner, hyller og produkter man skal konsentrere seg om. Effektiviteten høynes ved at man plukker i en flytende prosess, siden man ikke trenger å stoppe for å sjekke hvor man skal, hva man skal plukke etc.

Systemet gjenkjenner stemmer

I følge Williams er litt av "the beauty" med systemet at man har tatt høyde for dialekter, stemmekarakteristika og variasjoner i humør. Systemet Vocollect har utviklet er "speaker dependant" og trenger kun å kjenne igjen ca. 60 ord, i forhold til andre systemer som må sjekke registre på opptil 250.000 ord. Vocollects løsning er adaptiv, de vil si at den gjenkjenner stemmenes karakteristika selv om opphavspersonen for eksempel skulle være forkjølet.

Systemet snakker med ditt eksisterende system

Key Account Manager Joachim Næss fra Lexit, Vocollects første Total Solution Provider i Norge, hadde løsningen klar da det kom spørsmål om hvordan man kunne integrere stemmestyrt plukking med et eksisterende lagersystem:

- Erfaringer med Factory Talk Central viste at man kunne etablere kommunikasjon på tvers av eksisterende plattformer. I tillegg er det fullt mulig å samkjøre stemmestyrt plukking med håndterminaler, for eksempel ved mottak og innregistrering av varer, sa Næss.

www.logistikk-ledelse.no © 2012

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!