Ville satset på RamBase om igjen

Selskapene Årdal Maskinering AS og Tubedrill AS på Nærbø har brukt RamBase som ERP-system i til sammen fire år. De to daglige lederne, Jørn Arve Årdal og Frank Vignes, er enige: Vi ville ha valgt RamBase om igjen.

Jørn Arve Årdal (t.h.) er daglig leder for nysatsingen Tubedrill og har overlatt ansvaret for Årdal Maskinering til Frank Vignes. Begge bedriftene kjører RamBase. Foto: Karl Emil Sødergren

Karl Emil Sødergren

Årdal Maskinering AS var en av de første produksjonsbedriftene som innførte RamBase som ERP-system. 7. desember 2009 gikk alle brukere i bedriften over fra sine respektive systemer til ett felles forretningsstyringssystem, RamBase (ref. L&L nr. 1/2010, red. anm). Daglig leder Frank Vignes beskriver prosessen som utfordrende og spennende.

- Det er alltid smertefullt å forandre seg. Vi var helt klare på dette: Skulle vi gå over til et annet system, måtte det være fullt og helt fra første dag. Alt skulle over til RamBase denne dagen. Det var selvsagt måneder med forberedelse for å komme så langt. I begynnelsen går effektiviteten ned, men en må stå for det man har bestemt. Det handler om å være tro mot beslutningen til pilene peker oppover. Det gjorde de ganske raskt, smiler Frank Vignes som stod i spissen for konverteringen til RamBase.

I sterk vekst

I dag er Årdal Maskinering en bedrift i vekst. De 35 ansatte nyter godt av den høye aktiviteten i leverandørindustrien til oljenæringen. Ikke bare er ordrebøkene fulle. Gründer Jørn Arve Årdal har dessuten startet et nytt selskap på nabotomten rett over veien, Tubedrill AS. Selskapet så dagens lys oktober 2010 og kjører selvsagt all data over RamBase.

- Den beslutningen vi gjorde om å implementere RamBase, har jeg aldri angret på. Jeg pleier å si: Hvis du kan stå to år senere og si at du ville ha gjort det samme om igjen, så er det bra. RamBase har bestått den testen, slår Jørn Arve Årdal fast.

Han er i dag daglig leder for de fem ansatte i Tubedrill AS. Den relativt ferske bedriften driver med langboring av bolter til offshore-industrien. Så langt omfatter maskinparken én stor boremaskin som kan lage opptil tolv meter lange hull i massive bolter. Flere av komponentene som Tubedrill AS behandler, har vært eller skal til videre bearbeiding hos Årdal Maskinering.

Sikkerhet og forutsigbarhet

For begge de to bedriftene er RamBase en viktig nøkkel til å møte kundenes strenge krav til dokumentasjon.

- Alt vi gjør blir lagt inn vår database underveis. Alle opplysninger om et produkt er dermed tilgjengelig med noen få tastetrykk i sanntid. Produktene blir levert med ferdige dokumentasjonspakker. Straks en vare blir registrert som ferdig, blir det automatisk opprettet en faktura. Vi fakturerer ikke lenger på bestemte dager, men kontinuerlig. Kundene våre setter stor pris på nøyaktigheten som RamBase gir oss, kommer det fra Frank Vignes.

Siden alle data blir lagret over internett hos serverne i fjellhallen til Hatteland Computer, er bedriften avhengig av en stabil oppkobling til «skyen».

- Derfor har vi doble linjer. Skulle den ene tilkoblingen falle ut av en eller annen grunn, kjører vi umiddelbart på den andre. Det er ikke store utgifter knyttet til dette. Også kostnadene med oppdateringer og drifting av systemet er forutsigbare. Vi betaler et fast beløp i måneden for å bruke RamBase. Har vi behov for tilpasninger eller assistanse utover normal drift, blir vi fakturert for det. Det skjer imidlertid sjelden, understreker Frank Vignes.

-----------

RamBase er et komplett forretningssystem med egne moduler tilpasset salg, kunde (CRM), innkjøp, lager, produksjon, LCM, auksjon, økonomi, faghandel og nettbutikk. Programmet er utviklet gjennom 20 år av Hatteland Computer og ble lansert på markedet for fem år siden.

www.logistikk-ledelse.no © 2012

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!