Jubileumsjakt på Norges eldste Linx blekkstråleskriver

Merkespesialist Linx Printing Technologies feirer 25 år i juli, og ønsker i den forbindelse å finne den eldste Linx blekkstråleskriver som fortsatt er i bruk - på verdensbasis. Kanskje finner de den i Norge?

- ACT Logimark har solgt Linx´ maskiner i en årrekke, og vi kjenner til flere blekkstråleskrivere av god gammel årgang som fortsatt går, forteller salgssjef Espen Øverbø.

ACT Logimark har lenge vært totalleverandør av merke-, kontroll og systemløsninger til industrien, og har de siste 17 årene vært Norges leverandør av Linx´ maskiner for industriell merking. Linx Printing Technologies er en ledende global leverandør av blekkstråleskrivere, laserskrivere og folieskrivere og benyttes i mange forskjellige bransjer, hvor id-merking, batchnummer, dato og strekkoder er påkrevet.

Stor og stabil kundegruppe

- Det er få som kan måle seg med Linx produkter, mener daglig leder i ACT Logimark, Morten Mathiesen. - Akkurat det har mange kunder erfart, og vi er stolte av å være deres representant i Skandinavia. ACT har et mangeårig samarbeid med Linx, og kan vise til en stor og stabil kundegruppe, som når de må velge nytt velger Linxmaskiner igjen. Det kommer av den enkle årsak at Linx leverer driftssikre, stabile maskiner som er enkle å betjene, noe som gir lite "nedetid", forklarer Mathiesen og fortsetter: - Å få stopp på en produksjonslinje på grunn av en merkemaskin som til stadighet ikke fungerer, vil over tid gi seg utslag i mange tapte kroner. Et annet økonomisk aspekt er forbruk av blekk og solvent. Linx maskiner har, sammenlignet med andre konkurrerende blekkstråleskrivere, vist seg å være det beste alternativet når det gjelder å holde driftskostnadene nede, hevder han.

Ny teknologi fra starten av

Det britiskbaserte Linx Printing Technologies startet produksjon og salg av CIJ-printere (Continous Ink Jet) i 1987 med modellene 5200, 5100 og 5150. Gründerne Mike Keeling og Hillar Weinberg tok i bruk ny teknologi fra starten av og introduserte et forseglet skrivehode med en helt ny elektronisk viskositetskontroll og en unik start og stoppfunksjon. Disse egenskapene er kopiert av andre produsenter og er i dag hovedfunksjoner i alle CIJ-printere.

- Vi er stolte av å ha brukt disse 25 årene på å bli et førstevalg i industrien, sier Paul Doody, Marketing Director i Linx. - Vårt hovedfokus skal også de neste 25 årene være å levere stabile og pålitelige maskiner med god brukervennlighet og lave driftskostnader.

Flere vinnersjanser

- ACT Logimark har solgt Linx´ maskiner i en årrekke, og vi kjenner til flere blekkstråleskrivere av god gammel årgang som fortsatt går, forteller salgssjef Espen Øverbø. - Dette er solide maskiner med lang levetid, og det skulle ikke forundre meg om det finnes flere eldre utgaver der ute, sier han.

Dersom du har en eldre Linx blekkstråleskriver, tar ACT gjerne i mot en henvendelse om det. Alternativt kan du selv registrere den på www.linx25.com.

- Du behøver ikke nødvendigvis ha kjøpt maskinen hos oss, presiserer Øverbø.

Linx vil avsløre fire globale vinnere den 6. juli, og spanderer helt nye blekkstråleskrivere med installasjon, blekk og solvent på de utvalgte.

I anledning 25 årsjubileet har Linx valgt å gi bort flere gaver. Ved å registrere seg på jubileumsnettsiden blir man med i månedlige trekninger av en LINX TJ225 blekkstråleskriver. På samme side er det også mulig å få en spesiell Linx jubileumskopp til sendt - helt gratis.

www.logistikk-ledelse.no © 2012

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!