Fortsatt norsk IT-vekst i 2013

Usikre tider til tross, fire av ti bedrifter har skrudd opp IT-budsjettet i år. Det viser en spørreundersøkelse blant norske IT-sjefer.

- Selv om viljen til å bruke penger på IT er til stede, forventer toppledelsen stadig større avkastning på investeringene sine. Denne utfordringen må IT-sjefen belage seg på å takle også i år, kommenterer Anders Lindgren i Steria. Foto: Johnny Syversen

Anders Lindgren, kommunikasjonsdirektør i Steria, opplyser at mye tyder på at det blir en god vekst på IT-siden også i 2013.

- Offentlig sektor spiller en viktig rolle også i år, samtidig som vi har sterke indikasjoner på at det planlegges forholdsvis store investeringer i flere sektorer, sier han.

I en undersøkelse Rock IT har gjennomført på oppdrag for Steria melder 42 prosent av IT-sjefene at de får større budsjett i 2013 sammenlignet med fjoråret, mens ytterligere 44 prosent svarer at budsjettet ligger cirka der det lå i 2012. 10 prosent melder at IT-budsjettet har blitt "litt mindre".

Det er ikke bare i IT-budsjettene den forsiktige optimismen råder. Undersøkelsen avdekker også at fire av ti norske virksomheter skal igangsette større enkeltstående IT-prosjekter i 2013.

Internasjonal vekst

Den norske IT-veksten sammenfaller med resultatene fra en stor undersøkelse gjennomført av amerikanske CIO Magazine. Her svarer 48 prosent av IT-direktørene som deltok at de har fått større budsjetter i år, mens 13 prosent melder om kutt. Ifølge denne undersøkelsen er det i første rekke innen skytjenester, mobil teknologi og datavarehusløsninger at veksten vil komme.

- Også i Norge styrker nettskyen sin posisjon. I løpet av kun ett år har skyteknologi blitt mer aktuell for halvparten av norske virksomheter. Derimot har vi nok vært ganske tilbakeholdne med å tilrettelegge for mobilitet på arbeidsplassen, sier Lindgren.

Må bli mer effektive

I den norske undersøkelsen forteller 76 prosent av IT-sjefene at arbeidsmengden har blitt større, uten at ressursene øker tilsvarende.

- Selv om viljen til å bruke penger på IT er til stede, forventer toppledelsen stadig større avkastning på investeringene sine. Denne utfordringen må IT-sjefen belage seg på å takle også i år, kommenterer Lindgren.

Han legger til at dette fokuset på effektivisering er forståelig, og det er ingen tvil om at riktig IT-satsing kan bidra til å redusere kostnader og gjøre bedriften mer strømlinjeformet.

- Men det er viktig at satsingen ikke bare blir intern, men at den også orienteres ut mot markedet og kundene, råder Lindgren.

www.logistikk-ledelse.no © 2013

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!