Blir landets største NAV-leverandør

Med oppkjøpet av NaviPartner Bedrift as blir EG Norges største leverandør av Microsoft Dynamics NAV. Størrelse og spesialisering av bransjeløsninger er EGs nøkkel til videre ekspansjon i Skandinavia.

- Vi må erkjenne at det krever størrelse for å sikre vekst i det lange løp, fastslår Kai Nordseth, adm. direktør i NaviPartner Bedrift as. Virksomheten han var med på å etablere i 1999 er nå en del av det danske EG-konsernet.

Det danske IT-selskapet EG er blant Europas ledende leverandører av løsninger basert på Microsoft Dynamics.

- Vi vokser i Norge og med oppkjøpet av NaviPartner Bedrift as er vi nå Norges største leverandør av Microsoft NAV-plattformen. Det kommer norske virksomheter til gode, som etterspør spesialisering og dyp bransjekunnskap, sier Leif Vestergaard, adm. direktør i EG A/S.

Han mener det kreves store enheter for å kunne levere nødvendig kompetanse, kunnskap og utvikling.

- NaviPartner Bedrift er derfor også et strategisk oppkjøp som reflekterer EGs vekststrategi i det skandinaviske markedet, understreker han.

Oppkjøpet av NaviPartner Bedrift as er EG-konsernets fjerde oppkjøp i Norge på bare tre år.

Bransjeløsninger skaper vekst

NaviPartner Bedrift AS har eksistert i 13 år og har i dag 23 ansatte, med hovedkontor i Oslo. Selskapet omsatte i fjor for nær 28 millioner kroner og er spesialisert innen bransjene handel, produksjon, service og logistikk.

- Vi vokste med 32 prosent i fjor og har store muligheter for videre ekspansjon, sier adm. direktør Kai Nordseth. - Men vi må erkjenne at det krever størrelse for å sikre vekst i det lange løp. Derfor er det en åpenbar god idé at vi nå sammen med EG skaper den sterkeste Microsoft Dynamics NAV-partneren med en unik løsningsportefølje i Norge. Jeg ser frem til at vi sammen med EG kan øke våre markedsandeler enda mer, fortsetter Nordseth.

Etter oppkjøpet skifter selskapet til EG NaviPartner Bedrift as.

Skandinavisk fokus

For Leif Vestergaard er oppkjøp i Norge et godt eksempel på hvordan EG vil fortsette å utvikle seg som Skandinavias sterkeste leverandør av bransjeløsninger.

- Vårt kjennemerke er at vi kjenner våre kunders virksomhet helt til bunnen, og at vi kan overføre erfaring på tvers av selskaper og landegrensene til fordel for den enkelte kundes produktivitet. Derfor er vi i dag ledende i Danmark og Norge og opplever stor vekst i Sverige, avslutter Leif Vestergaard.

----------

Beste resultat noensinne

Organisk vekst og oppkjøp bidro til at EG økte omsetningen fra 1330 millioner i 2011 til 1502 millioner kroner i fjor. EBITA-resultatet økte med 7,2 prosent, til over 141 millioner kroner (alle tall i NOK) som er det beste i konsernets historie.

- Vekst innenfor skytjenester og faste serviceavtaler har bidratt til den samlede veksten og det gode resultatet i konsernet. Dette til tross for at flere av de bransjene EG retter seg mot opplever nedgang. Likevel vokser vår virksomhet, sier Leif Vestergaard.

Han forventer fortsatt vekst i både omsetning og inntjening i 2013. I dag har EG mer enn 1300 ansatte i Danmark, Sverige og Norge.

www.logistikk-ledelse.no © 2013

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!