Går nye veier for å kapre IT-talenter

Microsoft Norge og Columbus Norway ser et stort behov for nye talenter til en IT-bransje i stadig vekst. - Fra 2007 og frem til i dag har vi gjennom Microsoft University-programmet tilført selskapet over 20 høyt kvalifiserte og motiverte medarbeidere, forteller HR Manager Kristine Blixrud i Columbus.

De fem første deltakerne i Graduate Training Program. Fra venstre: Robin Pedersen, Younes Hajji, Amund Hvalby, Ragnhild Baumann og Egil Bjerkli. Foto: Columbus

Trond Schieldrop

Microsoft Norge og Columbus bygger bro mellom skolebenken og konsulentlivet med et omfattende rekrutterings- og utdanningsprogram. Microsoft University (MSU) ble initiert i 2007 som et svar på kompetanse- og arbeidskraftmangelen i en ekspanderende bransje. IKT-Norge anslår 10 prosent vekst i den norske IKT-næringen for 2013. Dette plasserer Norge blant de mest vekstkraftige landene i Europa.

Utdanningsprogram for partnerne

MSU er et utdanningsprogram som drives av Microsoft for deres partnere i Norge. Programmet består av et 6 ukers kurs der man får opplæring og sertifiseringer med full lønn. Deretter går kandidatene rett ut i jobb hos en ledende norsk Microsoft partner. Så langt har 320 personer blitt ansatt via programmet. Kandidatene har minimum tre års utdannelse innen IT, økonomi, logistikk eller markedsføring. Microsoft er et av verdens ledende programvareselskaper, og MSU gir spisskompetanse innen fagområder som vil være ettertraktet i mange år fremover.

Positive erfaringer

Microsoft-partner Columbus har vært en del av MSU fra starten av. Hvert år har selskapet ansatt flere personer gjennom programmet. Erfaringene så langt er entydig positiv. I 2011utviklet og gjennomførte Columbus for første gang et utvidet program for kandidater som årlig rekrutteres gjennom MSU-selskapets internasjonale Graduate Training Program. Programmet har en varighet på ett år.

- Kandidatene starter med seks intensive uker på MSU. Deretter får de opplæring i å mestre konsulentrollen hos oss. Siste del består av et mentorprogram der de sammen med en mentor arbeider med prosjekter ute hos selskapets kunder, sier Blixrud. - Formålet er å rekruttere riktige kandidater rett fra skolebenken. For oss er opplærings- og rekrutteringsprogrammet til Microsoft Norge en svært god måte å få de beste medarbeidere inn i vår organisasjon.

Solid plattform

Målet med det utvidede programmet er å få de nye medarbeiderne raskt inn i forretningskulturen og opparbeide en solid plattform før de som skal ut i prosjekt. - Når de starter i prosjekt har de en mentor som de har en læringsrelasjon til. Vi ble overrasket over hvor raskt fjorårets MSU kandidater bidro i leveransene. I rekrutteringsprosessen legger vi stor vekt på å finne de medarbeiderne som virkelig viser driv og både ønsker og evner å levere sammen med andre. Dette kombinert med programmet vi har skapt, medfører at de bidrar raskere hos våre kunder enn vi hadde forventet, forteller Blixrud.

Opptakskravet til MSU-studiet er at kandidatene har en Bachelor-grad innen økonomi, IT eller logistikk fra enten høgskole eller universitet.

- Kandidatene rekrutteres i løpet av deres siste skoleår. Søknadsfristen til MSU i 2013 er 31. januar og studentene vil da følge undervisningen fra august i år, sier Blixrud. Hun legger til at Columbus sammen med Microsoft driver oppsøkende virksomhet på en rekke utdanningsinstitusjoner over hele Norge hvor tilbudet blir markedsført .

Praktisk tilnærming

- I løpet av årene vi har rekruttert medarbeidere fra MSU-programmet har ingen sluttet i selskapet. Ordningen har så langt gitt oss dyktige medarbeidere til våre dedikerte oppgaver, opplyser Blixrud, som tidligere arbeidet som innleid ekstern konsulent med rekruttering av medarbeidere til Columbus.

Microsoft tilbyr applikasjonskunnskap mens Columbus gir medarbeiderne en praktisk tilnærming til bransjen og selskapskunnskap.

- Vi driller dem i arbeidsmetodikk, styrker deres konsulentferdigheter og kunnskap om prosjektmodelering. Vi har kompliserte arbeidsoperasjoner, som krever at nye medarbeidere tilegner seg slike ferdigheter slik at de blir 100 prosent operasjonelle, sier Blixrud.

Viktige relasjoner

Prosjektleder for MSU i Microsoft Norge, Denise Weishapl, er opptatt av at programmet både skal gi faglig utvikling, øke rekrutteringen til bransjen og skape viktige relasjoner.

- MSU gir et faglig springbrett for kandidater inn i bransjen. Det er også en arena der fremtidens IT-hoder møter hverandre og bygger nettverk. Programmet gir en unik mulighet til å komme i gang med karrieren etter endte studier. Nyutdannede studenter får betalt opplæring, personlige sertifiseringer og fast jobb hos en Microsoft partner, sier hun.

Brobygger

Blixrud mener programmet er en brobygger for både de nyutdannede og bransjen.

- Det er meget verdifullt å vokse som selskap gjennom nyutdannede og arbeide målrettet med å utvikle nye talenter. Det er både nødvendig og nyttig for oss som selskap å gi denne gruppen en god start. Det er krevende å få til en god overgang fra skolebenken til ferdig konsulent. Vi bygger bro ved å delta i MSU og gjennom vårt utvidede program.

Personlige egenskaper

Columbus får også flere direkte henvendelser fra kandidater utenom MSU-programmet som vil arbeide for selskapet.

- De tilbys tilsvarende opplæringsprogram, sier Blixrud, som legger stor vekt på kandidatenes personlige egenskaper.

- I fjor ble Columbus kåret til en av Norges beste arbeidsplasser. Nyansatte må ha den riktige driven, være en intern motivator og styrke selskapets virksomhet utad. Du skal være en team-player, problemløser og se muligheter, sier Blixrud, som mener kunnskapen og egenskapene som de nye medarbeiderne besitter er gull verdt for organisasjonen.

- Investeringen styrker oss som selskap, avslutter hun.

www.logistikk-ledelse.no © 2013

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!