Tar i bruk nytt inn- og utekspederingssystem

Da Ingebrigtsen Kjøtt i Tromsø trengte en ny, tilpasset veie- og merkeløsning tok ACT Logimark utfordringen. Det resulterte i et helt nytt produkt i leverandørens portefølje: inn- og utekspederingsløsningen LogiWare.

Ingebrigtsen Kjøtt AS er en totalleverandør av ferske og foredlede kjøttvarer. Selskapet har vunnet en rekke priser for sine produkter og leverer daglig til grossister, dagligvarekjeder og horecakunder i Tromsøområdet.

Salgs- og logistikkansvarlig Torunn Sørensen forteller at de hadde vokst seg ut av sitt gamle merkesystem og trengte et nytt. Sammen med ACT Logimark AS startet de jobben med å definere hvordan et slikt system skulle fungere.

- Vi trengte et veie- og merkesystem som, i tillegg til å forenkle veiing og merking, skulle integreres i vårt regnskapssystem. For å komme frem til hva vi ønsket oss var vi veldig bevisste på hva vi ikke ville ha, forteller Odd-Arne Bergheim, prosjektansvarlig hos Ingebrigtsen Kjøtt.

Utviklet et nytt produkt

Så snart behovene var kartlagt hos Ingebrigtsen Kjøtt, bestemte ACT Logimark seg for å starte utviklingen av et helt nytt inn- og utekspederingssystem, kalt LogiWare. Den nye løsningen ble første gang tatt i bruk høsten 2012. Omlegging fra gammelt til nytt system ble gjort i løpet av én dag inklusiv bytte av tre komplette plukkstasjoner.

- Vi kjørte i gang både nytt økonomisystem og nytt veie- og merkesystem samtidig. Det gikk mye bedre enn man kunne forvente. De småfeilene som oppsto var først og fremst menneskelige feil, ikke systemfeil, sier Bergheim.

Løsningen har et enkelt og intuitivt grensesnitt og gjør merke- og registreringsjobben enkel. Samtidig får man full oversikt og kontroll på alle variabler i vareflyten. Programvaren finnes på flere språk og kan tilpasses enhver bedrifts behov. Systemet har toveis kommunikasjon med ERP-systemer som Visma, Navision, Mamut eller lignende. Det gjør at feil fanges opp og rettes med en gang, slik at fakturagrunnlaget blir riktig første gang. Programvaren setter brukeren i fokus og læringsterskelen er lav, med optimerte knapper for berøringsskjerm og oppsett som defineres ut fra de behov som hver enkel bedrift har.

Fleksibilitet

ACT LogiWare er en egenutviklet modul laget på plattformen LogiFlow. Løsningen oppgis å være svært fleksibel og gjør tilkobling og konfigurering av en vekt, printer, en strekkodeleser eller annet utstyr til en rask og enkel affære. LogiFlow gir samtidig tredjeparts leverandører mulighet for å levere egne moduler som kan brukes på samme vis som modulene levert av ACT. Den aller største fordelen med LogiFlow er at alle parametere og forretningslogikk ligger i kundens database, slik at alle kunder kan kjøre med oppdatert programvare. Oppdateringen kan skje helt automatisk.

Enkel etikettredigering

Hos Ingebrigtsen Kjøtt har de valgt en merkeløsning som gir lav risiko for feil og mangler på etikettene.

- Etikettene kan enkelt redigeres. Det gjør sjansen for at de blir skrevet ut med en deklarasjonsfeil eller en skrivefeil mindre, forklarer Torunn Sørensen. -Etikettprogrammet gjør det enkelt for oss å utforme etikettene i henhold til gjeldende lover og regler. Alle variabler hentes fra økonomisystemet, noe som reduserer behovene for maler betraktelig. Systemet kan benyttes på alle printere, uavhengig av

printermerke. Sjansen for at etikettene skrives ut med feil i dag er minimale, legger hun til.

Kontroll i alle ledd

Ordre veies, merkes og pakkes daglig i kjøttbedriften, og så snart en bestilling er ferdigpakket sendes data videre til økonomisystemet ved hjelp av et enkelt trykk på berøringsskjermen. Der man tidligere måtte gå over alle ordrer i etterkant, sikrer toveiskommunikasjonen med økonomisystemet at levert mengde stemmer. Derfor vil fakturagrunnlaget alltid være korrekt og fakturaer kan sendes raskere ut.

Prosjektleder Odd-Arne Bergheim i Ingebrigtsen Kjøtt er fornøyd med den nye veie- og merkeløsningen.

- Fordelene er mange med LogiWare. Løsningen fungerer godt og har gitt oss en bedre og mer optimal drift. Nå ser vi frem til neste versjon, som vil optimere driften vår enda litt til, avslutter han.

www.logistikk-ledelse.no © 2013

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!