Nytt helhetlig system som automatiserer alle selskapsprosesser

Transportnett AS og ACT Systems AS har inngått en strategisk allianse der de tilbyr produksjons-, logistikk- og transportbedrifter et helhetlig system som automatiserer alle selskapsprosesser. - Ved å installere løsningen kan våre kunder spare flere millioner kroner på verdiøkende tjenester, sier daglig leder i Transportnett AS, Jan Ole Hansen og daglig leder i ACT Systems AS, Jan Erik Evanger.

- Den nye samarbeidsmodellen mellom Transportnett og ACT Systems skaper trygghet for kunden og automatiserer manuelle og kostnadskrevende operasjoner, forteller Jan Ole Hansen i Transportnett AS (t.v.) og Jan Erik Evanger i ACT Systems AS.

De to selskapene tilbyr kundene et helhetlig system som spenner fra produksjon, logistikk, transport og frem til sluttkunde. Det er første gang markedet tilbys en komplett logistikk- og transportløsning, som baserer seg på nyutviklede superDAFINN2-logistics fra ACT Systems og Log:nett fra Transportnett.

- Systemintegrasjonen vil gi kundene en optimal vare- og transportflyt, mener Hansen og Evanger.

Økende behov for automatisering

Både Transportnett og ACT Systems registrerer et økende behov for å automatisere transportplanleggingstjenester hos sine potensielle kunder. ACT Systems er ledende på LEAN-basert produksjon og logistikk, mens Transportnett fronter markedet med sine transportadministrative systemer (TMS).

- Den nye samarbeidsmodellen skaper trygghet for kunden og automatiserer manuelle og kostnadskrevende operasjoner, mener Hansen og Evanger. - Med LEAN-basert produksjonsstyring kan vi beregne alle ledetider og kostnader gjennom verdikjeden. Det gjør at kundene får de beste logistikk- og transporttjenestene tilgjengelig i markedet, understreker de.

Produksjons-, logistikk og transportbedrifter kan ha opp til fire personer med ansvar for utekspedering fra lager og bestilling av transporttjenester.

- Med våre automatiserte systemer kan operasjonene reduseres til en halv stilling. Å gå fra manuelle til automatiserte operasjoner sparer virksomhetene for millionbeløp, mener Hansen og Evanger. Samtidig økes konkurransekraften mot tilsvarende utenlandske virksomheter.

- ACT Systems har dyp kompetanse og implementeringskraft på RFID og er en viktig ressurs mot TMS-verdenen. Mange av våre kunder benytter sporingssystemer daglig, opplyser Hansen. Med RFID-løsningen til ACT Systems sier han at transportbedrifter får markedets mest moderne sporingssystem, sier Hansen.

Evanger legger til at det nå lanseres en lavkost RFID-brikke, slik at flere kunder kan dra nytte av teknologien.

-Løsningen er blant annet ideell for registrering av innholdet i lastbærere, avslutter han.

-------

Transportnett er et utviklingsselskap som har spesialisert seg på kommunikasjon mellom partnere innen logistikk- og transportsektoren. Selskapet har til nå levert 200 installasjoner til transportbransjen og produksjonsbedrifter.

har utviklet systemløsninger til produksjons- og logistikkbedrifter siden 1993. Selskapet leverer komplette løsninger der all hardware, etiketter og brikker inngår. ACT Systems er blant de ledende i Europa på strekkode og RFID-teknologi.ACT Systems

www.logistikk-ledelse.no © 2014

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!