Forventer en årlig vekst på 20 prosent og 200 nye arbeidsplasser

Morten Sælemyr er ansatt som ny direktør for EG Norge. Han forventer en årlig vekst på 20 prosent og 200 nye arbeidsplasser i selskapet de kommende årene.

- EG kan bli Skandinavias ledende IT-selskap med sin unike forretningsmodell og sin sterke bransjefokus, sier Morten Sælemyr i EG Norge.

Det danske EG-konsernet er svært fornøyd med rekrutteringen av ny direktør i EG Norge, og konsernsjef Leif Vestergaard fremhever at Morten Sælemyrs solide erfaring fra den norske IT-bransjen gjør ham til et sterkt kort for EG-konsernet.

- Han er kjent for sin evne til å skape sterke økonomiske resultater og å utvikle og motivere ansatte, samtidig som selskapet opplever høy kundetilfredshet. Morten Sælemyr er en anerkjent og respektert leder, og jeg har sterk tillit til at han kan realisere neste trinn i EGs vekstplan, sier Vestergaard.

Morten Sælemyr har vært adm. direktør i Columbus Norge siden 2001 og han ser gode forutsetninger for å levere betydelige resultater gjennom både organisk vekst og oppkjøp i Norge.

- EG er utrolig sterkt i en rekke bransjer. Selskapet har samtidig et sterkt faglig miljø for prosjektgjennomføring, leveransemodeller, service og support på tvers av land og bransjer. Jeg ser frem til å la dette komme de norske kundene til gode, sier Sælemyr, som også forventer at organisk vekst skal suppleres med oppkjøp i det norske markedet. Dermed vil EG fortsette rekken av oppkjøp som allerede har funnet sted i Norge de siste årene.

- EG kan bli Skandinavias ledende IT-selskap med sin unike forretningsmodell og sin sterke bransjefokus. EG Norge har en av landets best kvalifiserte spesialistkorps. Vi kan oppnå en vekst på 20 prosent årlig frem til 2017, noe som betyr at vi i den perioden vil trenge opptil 200 nye medarbeidere i EG Norge, sier Sælemyr.

Rekruttering avgjørende for vekst

Ifølge Sælemyr er det en spesiell kategori av IT-spesialister som i de kommende årene kan bli en del av EG-reisen gjennom rekruttering.

- Vi får et særlig behov for ERP- og Microsoft Dynamics-spesialister med stor faglig dybde, som ser en faglig utfordring i ikke bare å utvikle våre kunders IT-løsninger, men også gi dem råd som bidrar til forretningsmessig verdiskapning, sier Sælemyr, som påpeker at det vil være avgjørende for deres vekst at de rekrutterer de rette profilene.

- Vår suksess avhenger av at vi kan få et tilstrekkelig antall kandidater av riktig kaliber. I takt med at EG blir enda mer kjent i Norge er jeg sikker på at det kommer til å skje, siden det er et spennende og attraktivt selskap å jobbe for, avslutter han.

------

EG ble etablert i danske Herning i 1977 og skiftet i 2009 navn fra EDB Gruppen. Selskapet er en skandinavisk IT-virksomhet som har spesialisert seg på å utvikle og levere bransjetilpassede IT-løsninger som skaper forretningsmessig verdi for kundene etter visjonen "Adding value to business".

EGs løsninger bygger på standardløsninger og -teknologier fra blant annet Microsoft, SAP, HP og IBM, samt det egenutviklede ASPECT4. Selskapet er den ledende leverandøren av Microsoft Dynamics ERP-løsninger i Europa.

Konsernet har ca. 1 300 medarbeidere som arbeider ut fra mer enn 20 byer i Skandinavia og la nylig frem sitt sterkeste årsregnskap til nå. Konsernet omsatte i fjor for DKK 1,6 milliarder, en økning på 6,8 prosent sammenlignet med året før. EBITDA seg med 19,7 prosent til DKK 195,2 millioner.

EG har de siste årene foretatt en rekke oppkjøp av skandinaviske IT-virksomheter - inklusive de norske selskapene ADB Team Norge AS, NaviCom AS og NaviPartner Bedrift as.

www.logistikk-ledelse.no © 2014

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!