Noen kommer noen går

Konferansen Forretningssystemer som førsteamanuensis Bo Hjort Christensen på BI og Econa har arrangert i 15 år er foreløpig satt på vent. I mars slår nykommeren Forum4iT på stortrommen og inviterer leverandører og deltakere til Forretningssystemer 2014 i Oslo.

I Sverige har utstillingen blitt et årlig og viktig samlingssted for flere besøkende og utstillere. I mars arrangerer Forum4iT for første gang et tilsvarende arrangement i Norge. Foto: Forum4iT

Trond Schieldrop

Christensen kan fortelle at konferansemodellen de har kjørt i alle år har vært en suksess.

- Det er rekord å holde et slikt konsept levende så lenge. De siste årene har besøkstallet vært svakt nedadgående. Det ønsker vi nå å gjøre noe med og har gått i tenkeboksen for å finne nye måter å promotere budskapet på. Konferansen vil tidligst bli arrangert i løpet av høsten, og om det vil skje i Econa regi eller med andre aktører, gjenstår å se.

Akademisk tilnærming

Forum4iT har nå kommet på banen med Forretningssystemer 2014. De har kjørt tilsvarende konferanse i Sverige i mange år, men i følge Christensen er det første gang de gjør det her til lands.

- Deres arrangement kan ikke sammenliknes med konseptet vi har kjørt. Dette er primært en én-dags leverandørutstilling hvor leverandørene står for de fleste presentasjonene. Mitt opplegg har hatt en tyngre akademisk tilnærming, uten at det er et mål i seg selv.

Modent for endring

Christensen hadde helst sett at man ikke hadde havnet opp i dagens situasjon.

- Den burde ikke ha oppstått, men jeg innser at et 15-års langt konsept kan være modent for endring selv om det fortsatt er en suksess. Det er fornuftig å gå i tenkeboksen og langt fra negativt for konferansens fremtid. Jeg har fått flere henvendelser fra leverandører og kunder som ønsker en oppfølger til konseptet vi nå går i tenkeboksen med. Det er et behov og ønske om at arrangementet fortsetter også i fremtiden. Nå gjenstår det å finne form og leveransemodell.

Andre samarbeidsmodeller

Econa har sammen med Bo Hjort Christensen hatt ansvaret med å arrangere konferansen. På spørsmål om det er naturlig at Econa fortsetter som arrangementsansvarlig, svarer han:

- Det er ikke utenkelig at vi kommer frem til andre samarbeidsmodeller. En mulighet er å dele konferansen i to slik at den første blir mer markedsorientert med analyse av leverandører og deres posisjoner. Et slikt opplegg er mer arrangøruavhengig. Den faglige vinklingen på gjennomføring av prosjekter med kalkuleringsmodeller, kontraktsproblematikk og prosjektstyring, kan gjennomføres som kurs i regi av Econa.

På spørsmål om dette betyr oppsplitting av den tidligere to-dagers konferansen, svarer Christensen:

- Det er ikke utenkelig at vi bryter den opp i flere seksjoner med en analysedag av markedet og flere delkurs som tar for seg implementerings- og valgproblematikk. Derfor er vi nå i tenkeboksen for å se på disse mulighetene.

Møteplass

I år er det for tolvte gang Forum4iT samler ledende leverandører av forretningssystemer og HR-systemer i Sverige. HerbertNathan & Co er sponsor til både den svenske og norske konferansen.

På spørsmål om hva det er som skiller konferansen til Forum4iT fra Econa og Bo Hjort Christensen, svarer partner Tom Olberg i Forum4iT AS:

- Den største forskjellen er at vi lager en møteplass for kunder og leverandører der vi er tilretteleggeren. Vi står ikke to samfulle dager på en scene og snakker om alt fra markedsorienterte analyser til implementeringsproblematikk. Hos oss kan besøkende velge mellom 30 forskjellige spennende foredrag og presentasjoner. Til stede vil det også være uavhengige eksperter som gir råd og tips om leverandører og systemer. Konferansen er tilpasset for de som har planer om å gå til anskaffelse av et nytt forretningssystem. Dette er essensen bak vår konferansemodell.

Kunde- og leverandørorientert

Tom Olberg forteller at de har en mer kunde- og leverandørorientert konferanse og lager en arena hvor de får muligheten til å treffe hverandre og utveksle erfaringer.

- Konferansen til Christensen og Econa har bestått av 2 dager med teori slik at deltakerne har hatt mindre tid til å treffe leverandørene og utveksle erfaringer, sier han.

Nå er alle utstillingsplasser utsolgt og det er minimalt med seminarplasser igjen.

- Leverandøroppslutningen har vært formidabel. Deltakeravgiften er på mellom 800 og 1 000 kroner. Dette er et endagsarrangement hvor du kommer om morgenen og reiser hjem om kvelden. Konferansen blir ingen overskuddsvirksomhet. Deltakeravgiften går med til å dekke leie av lokale og bevertningskostnader.

I Sverige har utstillingen blitt et årlig og viktig samlingssted for flere besøkende og utstillere. Her presenteres nyheter hvor besøkende får innblikk i hvordan fremtidens systemer vil se ut.

- Vi utvikler arrangementet kontinuerlig i samråd med besøkere og utstillere og kan tilby en hel dag med interessante foredrag, avslutter Olberg.

www.logistikk-ledelse.no © 2014

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!