Agile Gantt introduseres som en funksjon i Projectplace sin samarbeidsplattform og hevdes å være det første verktøyet som integrerer det velkjente Gantt-skjemaet, med sine beskrivende tidslinjer og projektsteg, med Kanban-tavlen, som er et populært aktivitetsorientert verktøy blant fleksible team.

Gantt-skjemaet er blitt smidig

Med Agile Gantt kan prosjektgrupper organisere og prioritere sine arbeidsoppgaver selv, arbeide mot felles mål samt planlegge framover sammen med prosjektlederen. Resultatet blir at prosjektlederen kan fokusere mer på strategi- og måloppnåelse og bruke mindre tid på administrasjon. Denne nye arbeidsmåten, der man kombinerer funksjonene i Gantt-skjemaet og Kanban-tavlen, innebærer at prosjektlederne og ledelsen på en enkel måte får økt innsyn i prosjektet uten at det skaper ekstra arbeid for arbeidsteamet.

- Endelig blir Gantt-skjemaet smidig, fastslår Johan Zetterström, adm. direktør i Projectplace. - Agile Gantt muliggjør sømløst samarbeid for alle i organisasjonen, i ett og samme verktøy. Som prosjektleder vil du gi dine team muligheten til å selv organisere sitt arbeid, men samtidig behøver du å opprettholde en viss kontroll over prosjektet og sørge for at fellesmålene er synlige for alle. Det høres kanskje enkelt ut, men det har faktisk ikke vært mulig med de eksisterende verktøyene på markedet. Derfor er det med stolthet vi lanserer Agile Gantt, en løsning som går opp nytt terreng, der prosjektledere og team aldri har vært tettere, sier Zetterström.

Mer brukervennlig

Tross Gantt-skjemaets popularitet tvinges mange prosjektledere til å bruke mye tid på å detaljstyre og administrere prosjekt. Agile Gantt moderniserer og forbedrer prosjektarbeidet da den bygger videre på styrkene fra det opprinnelige Gantt-skjemaet samtidig som det gjøres mer brukervennlig gjennom å involvere alle aktører i prosessen. Med Agile Gantt kan prosjektmål og resultat ordnes hierarkisk og samtidig kobles til Kanban-tavler. Etter hvert som gruppemedlemmene utfører sine arbeidsoppgaver som finnes på Kanban-tavlene, som er koblet til Agile Gantt-skjemaet, rapporteres dette automatisk og i sanntid, noe som gir en veldig lett tilgjengelig visualisering av hvordan prosjektet utvikler seg.

- Teknikken skal støtte samarbeid og forenkle integrasjonen av grupper og gruppemedlemmenes ulike kompetanse, slik at ressursene kan brukes på en så effektiv måte som mulig. Det er virkelig på tide for en videreutvikling av Gantt-skjemaet. I Agile Gantt har vi brukt vår kunnskap og erfaring innen utvikling av skybaserte samarbeidsverktøy, som vi har bygd opp under de seneste 16 årene, for å identifisere og fikse det manglede leddet som gjør det mulig for alle å gjøre det beste ut av Gantt-skjemaet i skyen, fortsetter Johan Zetterström.

Agile management er hjertet i Agile Gantt og Projectplace-plattformen. Det er en samling av arbeidsoppgaver som gjøres av selvorganiserte team på en samhandlende måte, med kontinuerlig planlegging etter hvert som prosjektet skrider frem i stedet for detaljplanlegging på forhånd.

www.logistikk-ledelse.no © 2014

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!