- Gjennom mer enn ti år har vi hver for oss opparbeidet oss omfattende kompetanse, solide navn og et godt kundegrunnlag innenfor våre satsingsområder. Vi er begge leverandører av Microsoft Dynamics NAV. Når vi nå slår oss sammen, står vi enda sterkere for å møte økende krav fra markedet i fremtiden. Det vil gjøre oss mer attraktive som totalleverandør og samarbeidspartner, og vi har ambisjoner om å utvide markedet vårt og vokse videre, sier han.

Selskapet ligger i år an til en samlet omsetning på om lag 40 millioner kroner. Målet er å doble omsetningen i løpet av 2014.

- Vi fusjonerer nå, og det vil vi begynne å høste fruktene av i 2012, forteller Bade, og legger til at timingen er god for å satse offensivt i dette markedet.

- Dette er et marked som går litt i sykluser. Det var mange som skaffet seg systemer på begynnelsen av 2000-tallet, og nå er mange etter hvert klare for å bytte til nye og mer moderne løsninger, forteller han.

 

Microsoft fornøyd

Direktør Knut Arild Evensen i Microsoft Business Solutions er positiv til fusjonen, og har tro på at Pilaro kan nå sine målsettinger.

- Vi synes dette er veldig interessant. Det er en tøff konkurransesituasjon, og dette krever partnere som er fremoverlent og sterke innenfor salg. Når to kompetente og bransjeorienterte selskaper slår seg sammen, vil det gjøre dem enda bedre rustet til å vinne markedsandeler. Det blir viktigere og viktigere for bransjen å levere pakketerte løsninger med fast pris og innhold, og kundene forventer fleksible løsninger som er tilpasset deres behov, sier han.

Han tror også at nettskyen kommer også til å bli svært viktig for bransjen fremover.

- I løpet av 2012 blir Microsoft Dynamics NAV en del Microsofts skytjeneste Azure. Dette vil bli et stort vekstpotensial for våre partnere, og Pilaro har alle muligheter for å lykkes, sier Evensen.

 

Attraktiv arbeidsplass

Svein Bade tror også at fusjonen vil gjøre Pilaro attraktiv som arbeidsgiver, både for eksisterende medarbeidere og nye ansatte.

- Vi tror det blir mer interessant å jobbe i et selskap der vi har enda bredere kompetanse enn det vi tidligere har hatt. Vi har allerede ansatt 7-8 nye medarbeidere og er nå 35 ansatte totalt. Veksten vil fortsette i 2012, forteller han.

Det nye selskapet vil etter fusjonen ha kontorer i Asker, Tønsberg og Bergen, med kompetanse innenfor alle områder av Microsoft Dynamics NAV.

- Vi legger stor vekt på at lokale avdelinger i det nye selskapet fortsatt skal ivareta lokale kunder og relasjoner, og at alle våre forbindelser skal oppleve minst den samme servicegrad som de opplever i dag, sier Bade avslutningsvis.

www.logistikk-ledelse.no © 2011

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!