Ny Fiat Ducato lanseres i Norge

Nå er også nye Fiat Ducato lansert i Norge. Med et stort forhandlerapparat og en svært seriøs importør i ryggen er mulighetene for Fiat-suksess i Norge større enn noen gang.

Fiat har som kjent vært en kasteball i Norge gjennom mange år, med stor uro på importleddet. De tidligere importørenes satsing på varebilsegmentet har også vært svært vekslende. I fjor overtok imidlertid Motor Gruppen (mest kjent for Mitsubishi) agenturet og har tilkjennegitt en tung og langsiktig satsing på både Fiats person- og varebiler gjennom importselskapet Auto Import Nor.

Fiat Ducato har som kjent svært mye til felles med tvillingene Peugeot Boxer og Citroën Jumper som vi tidligere har omtalt andre generasjon av. Således har også Ducato nå fått en helt ny front og nye lykter. Førerplassen og kabinen er også forbedret på en rekke områder, med blant annet nytt instrumentbord, nye seter, nytt ratt, nye dørpaneler og flere andre praktiske detaljer. Et eksempel på det er en ny praktisk papirholder, som kan slås ned og fungere som et «minibord» for de notater en sjåfør gjør i forbindelse med lasting og lossing.

Ny common railmotor

Importøren hevder at nye Fiat Ducato er en perfekt kombinasjon av ytelser, pålitelighet og driftsøkonomi. Det skyldes ikke minst motorprogrammet, som forøvrig skiller seg ut fra sine franske brødre. Det omfatter tre forskjellige motorer med en helt ny JTD dieselmotor på 2,3 liter og 16 ventiler. Denne common rail turbodieselen yter 110 hk. Andre tilgjengelige motorer er to JTD motorer på henholdsvis 2,0 og 2,8 liter.

Enda sikrere

Sikkerheten i Ducato er også kraftig forbedret. Bilen har fått en 120 liters kollisjonspute på passasjersiden og kollisjonspute på førerplassen. Karosseriet er blitt sterkere og stivere - noe som gir bedre respons og reaksjonsevne under kjøring. De sterkeste versjonene av Ducato har skivebremser bak, ABS bremser med fire sensorer, elektronisk regulering av bremsetrykket (EDB) og et system som motvirker hjulspinn under kraftig akselerasjon eller ved kjøring på glatt føre (ASR).

Nye Ducato er også utstyrt med en sensor som gir sjåføren nødvendige signaler for sikrere forbikjøring og en sensor bak for tryggere rygging.

www.logistikk-ledelse.no© 2002

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!