Universal Air & Sea:

HPL etablerer direkteavganger fra Norge til Øst-Europa

Hellmann Perishable Logistics (HPL) starter nå direkte bilavganger for kjøle og fryselast fra Norge til Polen, Baltikum, Hviterussland, Ukraina og Russland. - I første omgang vil vi kunne tilby 5 til 10 biler på ukentlig basis, sier Eivind S. Johansen, daglig leder i Universal Air & Sea AS og ansvarlig for (HPL) i Norge.

Hellmann Perishable Logistics (HPL) er ifølge Johansen den eneste internasjonale logistikkleverandøren som er 100 % fokusert på ferskvareindustrien. Selskapet er operativt med 37 kontorer i 15 land og teller over 450 ansatte, og tilbyr kundeunike løsninger for håndtering og levering av ferskvarer som fisk, frukt, grønnsaker og blomster over hele verden.

- Som forbrukere ønsker vi tilgjengelighet til ulike ferske varer til ulike tider av året. Vårt fokus er å tilby integrerte løsninger som sikrer kvalitet og leveringsdyktighet fra produsent til forbruker. I tillegg til kritiske suksessfaktorer som ubrutt kjølekjede og sporbarhet legger vi vekt på utvikling av emballasje og transporttekniske løsninger som kan gi en reell verdiøkning for våre kunder. HPL er en betydelig internasjonal aktør, poengterer Johansen.

Ifjor hadde selskapet et flyfraktvolum på over 100.000 tonn. Samtidig sendte selskapet 250.000 temperatur regulerte teus som sjøfrakt.

- Vi budsjetterer med et volum på over 2000 fulle billaster innen Nord Europa. Norge har i denne sammenheng en viktig og spennende rolle, sier Johansen.

Direkteavganger til Øst-Europa

Hellmann Perishable Logistics (HPL) starter nå direkte bilavganger for kjøle og fryselast fra Norge til Polen, Baltikum, Hviterussland, Ukraina og Russland. I første omgang tilby 5 til 10 biler på ukentlig basis. HPL har i denne sammenheng også etablert et samarbeide Girteka i Vilnius for lagring og distribusjon.

- Polen, Ukraina og Russland er i ferd med å bli store markeder for norsk fiskeeksport. Vi ønsker å tilby gode og sikre transportløsninger til disse markedene.

Ny terminal i Nederland

Nederland er hovedinngangsport for all ferskvareimport til landene på kontinentet. For å styrke det generelle servicetilbudet innen Europa, har HPL åpnet en ny distribusjonsterminal i Poeldijk, sentralt beliggende mellom Rotterdam havn og Schipol flyplass.

Terminalen som er åpen alle arbeidsdager fra 7.30 til 18.00, samt fra 8.00 til 12.00 i helgene, består av 12 kjølerom med kapasitet for 1.500 paller fordelt på 2000 kvadratmeter.I tillegg til ordinære lagring og distribusjonstjenester tilbys kvalitets kontroll, ompakking og leveringsplanlegging.

Kjøp av Eskimo International Logistics, New Zealand

HPL inngikk tidligere i høst avtale med Eskimo International Logistics om kjøp av selskapet. Eskimo er en betydelig aktør innen ferskvaretransport i New Zealand. Oppkjøpet er et resultat av de siste 2 års samarbeide mellom selskapene.

I tillegg til Hellmann Perishable Logistics representerer Universal Air & Sea AS også Hellmann Worldwide Logistics for ordinære fly og sjøfrakt forsendelser.

 www.unisped.com

www.logistikk-ledelse.no© 2003

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!