Miljøpatruljen tar i bruk 10 nye Mercedes-Benz Sprinter:

Lutter glede i UP

Utrykningspolitiets miljøpatruljer har parkert sine gamle Ford vans for godt og tatt i bruk 10 nye Mercedes-Benz Sprinter. - Bilene har en rekke smarte løsninger som letter vårt viktige kontrollarbeid på veien, sa UP-sjef Odd Reidar Humlegård ved overleveringen.

Henning Ivarson

Miljøpatruljene er stasjonert over hele landet, men opererer naturlig nok hyppigst i distrikter med mye tungtrafikk. Tjenesten som utføres har først og fremst som mål å kontrollere at tungtrafikken foregår på en betryggende og sikker måte. Ved å slå hardt ned på regelbrudd i forbindelse med eksempelvis kjøre- og hviletid, sikring av last, løyver og farlig gods er Miljøpatruljen også med på å sikre felles konkurransevilkår innen transportbransjen. «Seriøse» aktører setter derfor stor pris på kontrollene som ofte gjennomføres samtidig med at Statens Vegvesen foretar tekniske kontroller.

Miljøpatruljen består av polititjenestemenn med svært lang erfaring. I tillegg har alle gjennomgått skreddersydde kurs på Politihøgskolen som gir spisskompetanse innenfor tjenesteområdet. De representerer derfor også en stor faglig ressurs for lokale politidistrikter ved eksempelvis trafikkulykker der biler som frakter farlig gods er involvert.

Skreddersydde biler

Samtlige 10 Miljøpatruljer bestående to tjenestemenn på hver bil satte kursen mot Bertel O. Steens hovedkontor på Skårer for et par uker siden. Her ble de gamle Fordene parkert, og alt utstyr lastet over i 10 nye Mercedes-Benz Sprintere.

- Miljøpatruljen utfører et viktig kontrollarbeid, og de fortjener i høyeste grad funksjonelle biler som dessuten har et høyt komfortnivå, sa UP-sjef Odd Reidar Humlegård under overleveringen. Han takket også Bertel O. Steen Sikkerhet for en god leveranse der alt hadde gått etter planen. De 10 nye bilene er av typen Mercedes-Benz Sprinter 316 CDI, og utstyrt med en motor på 156 hk og automatisk girkasse.

Sammenlignet med Fordene som ble anskaffet i 1993, er de nye bilene vesentlig større. Dette har bokstavelig talt gitt rom for en fullverdig kontorinnredning med blant annet 220 volts strømanlegg for PC´er og annet kontorutstyr. Eget varmeanlegg skal sørge for gode arbeidsforhold selv midtvinters, og det er godt med både arbeidslys og oppbevaringsrom.

Via bakdøren kommer man til håndvask med varmt og kaldt vann, i tillegg til ytterligere oppbevaringsrom og egne plasser til å henge opp våte ytterklær. Her finner man også store arbeidslamper som enten kan festes bak på siden av bilen eller monteres på et stativ lengre unna.

Innredningen er levert av det tyske selskapet Binz som er Europas største leverandør av innredninger til politibiler og ambulanser, og bilene kom ferdig oppbygget til Norge.

Både Gunnar Vesterby i Bertel O. Steen Sikkerhet og Odd Reidar Humlegård fremhever det gode samarbeidet de har hatt med å finne frem til den endelige innredningsløsningen. UP hadde naturlig nok mange innspill basert på deres erfaringer med de gamle bilene. I tillegg hadde Bertel O. Steen Sikkerhet benchmarket grundig mot den tyske etaten BAG som gjennomfører tilsvarende kontrollarbeid i Tyskland.

www.up.politiet.no

 www.mercedes-benz.no

www.logistikk-ledelse.no© 2004

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!