Kjøper Nor-Cargo Tromsø

Posten Norge AS har inngått avtale med Troms Fylkes Dampskibsselskap (TFDS) om kjøp av Nor-Cargo Tromsø og tilknyttede selskaper for 87,5 millioner kroner.

Posten Norge AS kjøper godsterminalene fra TFDS. Disse omfatter Nor-Cargo Tromsø AS med datterselskapene Nor-Cargo Harstad AS, Nor-Cargo Skjervøy AS og Nor-Cargo Svalbard AS, samt de tilknyttede selskapene Nor-Cargo Vest Finnmark AS, Nor-Cargo Kirkenes AS og Materiallageret AS.

For Posten er oppkjøpet en naturlig utvidelse av logistikkvirksomheten etter at selskapet tidligere i år kjøpte Nor-Cargo Holding fra Det Stavangerske Dampskibsselskab (DSD) og Ofoten og Vesteraalens Dampskipsselskab (OVDS).

Viderefører logistikksatsingen

Posten har ambisjoner om å være en ledende totalleverandør av logistikktjenester, og styrket sitt tjenestetilbud med stykkgods og partilast gjennom oppkjøpet av Nor-Cargo Holding. Med oppkjøpet av Nor-Cargo Tromsø videreføres logistikksatsingen, og Postens virksomhet og kundetilbud i Nord-Norge styrkes.

- Kjøpet av Nor-Cargo Tromsø er en del av Postens offensive satsing mot å bli totalleverandør av logistikktjenester i det norske markedet. Særlig vil virksomheten i Nord-Norge bli styrket gjennom dette oppkjøpet, sier konsernsjef Kaare Frydenberg i Posten Norge.

- Salget av Nor-Cargo Tromsø skjer som et ledd i arbeidet med å konsentrere TFDS-gruppens aktiviteter om de to kjernevirksomhetene Reiseliv og Kollektivtransport, sier konsernsjef Tor Lægreid i TFDS.

Nor-Cargo Tromsø har åtte terminaler, hvorav fire er heleide. Selskapet har nærmere 130 ansatte, og omsetter årlig for ca 90 millioner kroner.

www.posten.no 

www.norcargo.no 

www.logistikk-ledelse.no© 2005

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!