Torp viktig for Skolmarterminalen

Linjegods terminalen på Skolmar er blitt en av Linjegods viktigste terminaler. Bare Alnabru er større. Terminalen er et viktig knutepunkt for både innenlands og utenlands transport til og fra Norge. Linjegods/Schenker i Vestfold/Telemark feiret nylig tiårsjubileum og melder at omsetningen har økt fra 50 til over 200 millioner kroner på 10 år. - Antall ansatte på Skolmar er økt fra 35 til 70 medarbeidere, sier regionsjef Ove Harald Pedersen i Linjegods.

Med lokalisering rett ved E18 utenfor Sandefjord har terminalen funnet sin plass bokstavelig talt midt i trafikken. Rett rundt hjørnet ligger Torp flyplass. Jernbanen er også i nærheten. Havnene i Sandefjord, Brevik og Larvik har gode båtforbindelser til kontinentet og har bidratt til redusert transporttid for både import- og eksportvarer. Med direkte trafikker til 11 av landets største byer, utgjør terminalen også navet i et omfattende logistikknettverk og en viktig del av det landsomfattende nettverket til Linjegods og Schenker.

Terminalen som betjener Vestfold og Telemark fra Skolmar industriområde i Sandefjord (E18), har vokst i et meget konkurranseutsatt marked. Her ledes også hele Region Øst som i tillegg omfatter Østfold, Buskerud, Hedmark og Oppland og har over en halv milliard i årlig omsetning. Regionen har totalt ca 200 ansatte pluss 100 sjåfører og en omsetning på over 500 millioner kroner.

Rune Feyling, direktør for landdivisjonen i Schenker AS, sier at den største fordelen for mange grossister ved å flytte til denne regionen er at de får sine varer først og kan ha henting sist. Dette skyldes de gode ferjeforbindelsene fra Larvik og Langesund. Utenlandsavdelingen til Schenker på Skolmar har daglige trafikker fra Sandefjord til og fra Sverige, Finland og Danmark. To ganger pr uke er det trafikk til og fra Tsjekkia. Likeså fra Tyskland og Belgia. Frøydis Nicolaysen, sjef for Schenker Skolmar, forteller at gjennom Schenker kan kundene bestille transport over hele verden.

- Skolmar er således både en global terminal og en stor norsk terminal, sier hun.

Vinn - vinn

- Vår gode utvikling i Vestfold/Telemark faller sammen med at næringslivet i de to fylkene også har en fin vekst. Mange dyktige importører, grossister og produsenter, etterspør våre logistikkløsninger og gir oss vekst. Linjegods/Schenker oppfattes som seriøse og effektiv logistikkleverandør i området. Flere av de store bedriftene i Vestfold/Telemark har de siste årene vist oss tillit og muligheter til å være med å utvikle nye og mer effektive transportløsninger, sier regionsjef Ove Harald Pedersen i Linjegods.

Han mener Vestfold/Telemarkterminalen på Skolmar har et betydelig utviklingspotensial sammen med Schenker. Etter hvert som E18 får fire felt og det kommer bedre jernbane, er området unikt for å kunne betjene mer import- og eksportgods.

- Her ligger jo kystbyene med sine havner som perler på en snor hvor båter fra kontinentet og England kan sette av godset, så kan vi fremføre godset til destinasjonene over hele landet, fortsetter Pedersen, som har all mulig grunn til å være godt fornøyd med resultatene. - Vi er markedsleder innen stykkgods fra grossist/importør til detaljist, og kan altså vise til en meget positiv utvikling de siste 10 årene.

Pedersen er overbevist om at Vestfold/Telemark kan få betydelig vekst og dermed økt behov for gode terminaler som det Schenker og Linjegods representerer.

- Vi har all mulig grunn til å være godt fornøyd med resultatene. Vi er markedsleder innen stykkgods fra grossist/importør til detaljist, og kan altså vise til en meget positiv utvikling de siste 10 årene.

- Samarbeidet mellom Schenker og Linjegods er et lykketreff for både den lokale og nasjonale logistikken, sier viseadm. direktør Erling Sæther.

- Gjennom felles nettverk kan systemet betjene trafikker over hele verden i tillegg til å ha det mest finmaskede nettverket i Norge. Schenker er en av verdens ledende globale logistikkaktører innen flytrafikk, sjøtransport og landtransport.

 www.linjegods.no

www.logistikk-ledelse.no© 2005

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!