Crafter erstatter LT til høsten

Tredje generasjon Volkswagen LT blir hetende Crafter. Modellen kjennetegnes med større motor og lastekapasitet, nytt design og et moderne førermiljø, og vil være tilgjengelig hos norske forhandlere i løpet av tredje kvartal.

I likhet med dagens LT, er også Crafter resultatet av et nært samarbeid med Mercedes-Benz. Modellen har derfor mye til felles med nye Sprinter som ble forhåndspresentert i forrige utgave, men den har blant annet en helt annen front og vil dessuten bli utstyrt med Volkswagens egne motorer og girkasser.

De nye 2,5 liters 4-sylindrede TDI-motorene kommer nå i fire varianter på henholdsvis 89, 109, 136 og 164 hk. Felles for alle er høyt dreiemoment på lavt turtall, noe som sammen med moderne common rail teknikk skal sikre god drivstofføkonomi. Diesel partikkelfilter er en del av standardutstyret. Crafter kommer med 6-trinns manuell girkasse som standard med mulighet for et automatisert girskiftsystem som ekstrautstyr. Bremsesystemet oppgis å være veldimensjonert, med ESP og ABS som standard.

Gode muligheter for skreddersøm

Ifølge importør Harald A. Møller er Crafter bygget for å gi profesjonelle brukere et perfekt tilpasset arbeidsredskap. Med mulighet for å velge mellom tre ulike akselavstander, fire forskjellige størrelser på lasterommet og tre valgmuligheter når det gjelder takhøyde, ligger alt til rette for å kunne skreddersy biler til et hvert bruksformål. Maks totalvekt er økt fra 4,6 til 5 tonn, og også varerromstørrelsen er økt betraktelig. Maksimal kapasitet er nå 17 kbm og en nyttelast på maksimalt 2.600 kilo. Den store skyvedøren på siden gir en lasteåpning på 1,3 meter i bredden og 1,8 meter i høyden (ved mellomhøyt og høyt tak), noe som vil gjøre det svært enkelt å laste og losse eksempelvis EUR-paller. I lasterommet er det kapasitet for å laste to slike ved siden av hverandre og som ekstrautstyr tilbys et nytt lastsikringssystem.

Volkswagen startet arbeidet med å fornye flåten av lette nyttekjøretøy for tre år siden med nye Transporter, Caddy og nå nye Volkswagen Crafter. I hele dette arbeidet har målet vært å gi profesjonelle brukere et best mulig redskap i arbeidet. Førerkabinen i nye Volkswagen Crafter skal reflektere dette. De store vindusflatene gir god oversikt, girspaken er i joystick-design og sjåføren er omgitt av romslige og praktiske rom for oppbevaring. Justerbart ratt, kollisjonspute, fjernstyrt sentrallås og elektriske vinduer er standard, mens side- og hodekollisjonsputer tilbys som ekstrautstyr.

www.logistikk-ledelse.no © 2006

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!