Nissan fornyer Navara og Pathfinder

Nissan Navara og Pathfinder har gjennomgått en markant ansiktsløftning. På listen over endringer finner man også kvalitetsforbedring av interiøret, høyere nivå av passiv sikkerhet, nytt utstyr, en ny 3,0-liters V6 dieselmotor og viktige forbedringer på den mest populære 2,5-liters dCi-motoren.

Den nye V6 turbodieselmotoren er utviklet av Renault-Nissan-alliansen og har en effekt på 231 hk og et maks. dreiemoment på hele 550 Nm mellom 1.700 og 2.500 o/min. Resultatet er ifølge Nissan en sterk motor med gode prestasjoner ved lave turtall og en god respons. I tillegg bidrar motoren med en trekkapasitet over det normale, der Pathfinder er kapabel for hengervekter opp til 3.500 kilo og 500 kilo mindre på Navara.

Den eksisterende 4-sylindrede 2,5 dCi-motoren er blitt modernisert på flere områder, blant annet en 11 prosent økning i både kraft og moment til 190 hk/450 Nm.

Ved blandet kjøring med manuell girkasse oppgis forbruket til 0,85 liter, en reduksjon på 0,13 liter i forhold til den forrige motorgenerasjonen. CO2-utslippet er på sin side redusert med 40g/km til 224 g/km.

Utvendige endringer

Begge modeller er blitt 80 mm lengre og de utvendige forandringene omfatter nytt panser, grill og støtfanger. Det har også kommet et nytt sett med frontlykter med markant projektorstyling for Xenonlampene (kun Pathfinder), og lyktespylerne popper nå opp fra de lakkerte støtfangerne. Et nytt sett med 18" lettmetallfelger kompletterer dagens 16 og 17" felgutvalg.

Innvendige endringer

De fleste innvendige endringene i både Navara og Pathfinder er gjort med fokus på kvalitet og omfatter blant annet nytt bryterpanel, nye dørtrekk, nye stoffer i setene, bruk av kromdetaljer og endrede brytere. En praktisk forbedring er større oppbevaringstrau som nå rommer en A3-mappe samt en litersflaske.

Av utstyrsforbedringer kan nevnes hastighetsbegrenser som er innebygget i den eksisterende cruise-controlen.

Nissan Connect Premium, merkets nye integrerte navigasjonssystem, kommunikasjonsanlegg og lydanlegg kan velges som tillegg. Dette kan bygges ut medet Bose Premium lydanlegg med spesialhøyttalere og oppradert design spesiallaget for Navara og Pathfinder.

Ryggekamera finnes allerede på Pathfinder, men kan nå også velges for Navara. Dette gir svært god sikt bakover ved parkering, særlig nyttig når det finnes last der bak, eller hvis hardtoppen er montert.

I salg fra april

Etter å ha blitt introdusert på bilutstillingen i Genève i begynnelsen av mars vil de nye modellene være klar for salg i hele Europa i april.

www.logistikk-ledelse.no © 2010

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!