Sterkere og mer økonomiske

En av Europas både mest populære og lengstlevende nyttekjøretøymodeller, Iveco Daily, lanseres i september i en ny versjon. De nye modellene kjennetegnes med motorer som er blitt sterkere og som har fått senket forbruket og dermed også miljøbelastningen.

Etter introduksjonen av første generasjon i 1978 er det så langt blitt solgt mer enn to millioner Iveco Daily world wide. Modellen har i alle år vært bygget som et skikkelig nyttekjøretøy med separat ramme, konstruert for å gjøre det enkelt å montere påbygg. Ifølge en forhåndsomtale fra Iveco bygger nye Daily videre på alle de kvaliteter som forgjengeren er kjent for; styrke, holdbarhet, effektivitet og smidighet.

Lavere forbruk og utslipp

Nye Daily bringer i tillegg nye høyeffektive motorer med mer trekkraft og med enda bedre egenskaper når det gjelder økonomi og miljøvennlighet.

Motorprogrammet toppes av en 3-liters Euro 5 dieselmotor med en effekt på hele 205 hk og et dreiemoment på 470 Nm. Takket være dobbelt turbo - én som gir rask og effektiv respons allerede fra lavt motorturtall, og en annen større enhet som sørger for maksimal effekt - har det vært mulig å oppnå høyt dreiemoment og stor effekt i kombinasjon med beskjedne utslipp og lavt drivstofforbruk. Motoren kan også tilbys i to forskjellige varianter som tilfredsstiller den strengere EEV-normen (Enhanced Environmentally friendly Vehicle).

2,3-liters motoren til Daily har fått dreiemomentet økt til 320 Nm, og ifølge Iveco optimerer den nye Multijet II flertrinnsinnsprøytningen forbrenningsprosessen, noe som skal gi klare fordeler når det gjelder motorstøy, drivstofforbruk og avgassutslipp.

Alle dieselmotorene leveres med et forbedret EGR-system som gir bedre kontroll med resirkuleringen av eksosen, samt DPF (dieselpartikkelfilter) som standard. Eksossystemet opplyses å være særlig forbedret med tanke på typisk bykjøring, hvor det er aller viktigst med utslipp som påvirker miljøet minimalt.

Omfattende sikkerhetsutstyr

Standardutstyret omfatter nye ESP 9 sikkerhetssystem med aktive sensorer og omfatter ABS (blokkeringsfrie bremser), EBD (elektronisk bremsekraftfordeling), ASR (antispinn), MSR (motorstyring for å forhindre overturtall), ESP (elektronisk stabilitetskontroll), HBA (hydraulisk bremseassistent som sikrer maksimal bremseeffekt ved nødbremsing), Hill holder, LAC (lastavkjennende bremsekontroll), TSM (demper uheldige hengerbevegelser), HRB (hydraulisk bakhjulsbremsekraft), HFC (hydraulisk kompensasjon for bremseslitasje), RMI (demper krenging) og ROM (veltebeskyttelse).

For Nye Daily har Iveco forlenget garantitiden i Norge til fem år fabrikkgaranti, begrenset til 100.000 kilometer.

www.logistikk-ledelse.no © 2011

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!