Flere nye Transitmodeller til neste år

Lanseringen av den nye generasjonen Transit og Transit Connect er en viktig del av Fords plan om en fullstendig fornyelse av sitt nyttekjøretøyprogram innen utgangen av 2013.

Ford Transit vil erstatte 3,5 tonn og 4,6 tonns serien av dagens modell og vil bli tilbudt med forhjulsdrift, bakhjulsdrift eller firehjulsdrift.

Ford Transit vil erstatte 3,5 tonn og 4,6 tonns serien av dagens modell og er således tyngre versjoner av nyeTransit Custom.

Med tøffe, funksjonelle og profesjonelle løsninger hevder Ford at nye Transit vil gi brukere av mellomtunge nyttekjøretøy bedre kapasitet og større fleksibilitet.

I pakt med godt etablert Transit-tradisjon vil de nye modellene kunne leveres i en omfattende serie karosseri-, modell- og utstyrsvarianter, med flere akselavstander, takhøyder (inklusiv en spesiell versjon med lavt tak tilpasset varelevering på steder med lav takhøyde) og dørkombinasjoner med tanke på de varierende oppgavene disse kjøretøyene skal ivareta.

I Europa vil den nye Transit-serien tilbys med forhjulsdrift, bakhjulsdrift eller firehjulsdrift, drevet av den nyeste generasjonen 2,2-liters Duratorq TDCi dieselmotor.

Også ny Transit Connect

Ifølge Ford vil den nye utgaven av Transit Connect sette en ny standard i klassen for nyttekjøretøy under ett tonn, med økt lasteevne, lave eierkostnader og høy driftssikkerhet. Den vil bli tilbudt med kort og lang akselavstand, og med et fleksibelt og funksjonelt varerom kombinert med innovativt utstyr som skal øke produktiviteten. Også Transit Connect har Fords nyeste "lav-CO2-drivlinjeteknologi" som hevdes å sikre klassens beste drivstofføkonomi. Motorserien består av høyeffektive og nykonstruerte diesel- og bensinmotorer.

Til neste høst er det også klart for en ny versjon av Ford Transit Connect.

Ifølge den kortfattede forhåndsomtalen har nye Transit Connect en funksjonell førerplass med personbilaktig design og mange praktiske løsninger, og tilbyr det nyeste førerassistanseutstyr.

Må vente til neste høst

- De nye produktene vil transportere mer, yte bedre, vare lenger og koste våre kunder mindre å bruke slik Ford Transit har gjort i snart 50 år, sier Per Netland, salgsdirektør for nyttekjøretøy hos Ford Motor Norge AS. Han mener at lanseringen av to helt nye Transit-modeller på en gang vil forsterke Fords lederposisjon som global leverandør av nyttekjøretøy og tilhørende service.

- Dette er de sterkeste, mest kapable og mest effektive nyttekjøretøy Ford har bygget, hevder Netland.

Mens salget av Transit Custom starter nå i høst, må man vente helt til neste høst før man kan bestille de to nye Transitmodellene.

www.logistikk-ledelse.no © 2012

2012_tr08_7B.jpg

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!