UPS kjøper TNT Express

Nylig ble det kjent at amerikanske United Parcel Service (UPS) vil betale cirka 39 milliarder kroner for det nederlandske transportselskapet TNT Express. Budet fra UPS er 53,7 prosent over sluttkursen for TNT Express-aksjen. Styret i TNT Express har godtatt tilbudet, og vil anbefale at salget gjennomføres.

TNT Express håndterer hver dag om lag én million fraktleveranser, fra dokumenter og pakker til store godsforsendelser. Selskapet har 77.000 ansatte, 30.000 kjøretøy og 46 fly. I 2011 omsatte TNT Express for 7,2 milliarder euro. Foto: TNT Express

Etter fusjonen vil UPS vil bli en global markedsleder innen logistikk, og til sammen ha en årlig omsetning på mer enn 60 milliarder dollar, tilsvarende ca 344 milliarder kroner.

Vil styrke fraktrutene

UPS har lenge ønsket å utvide sin satsning i Europa, og får gjennom kjøpet av TNT Express med seg en av de europeiske markedslederne innen frakt. Også TNT Express´ kunder vil dra nytte av UPS sin tilgang til det nordamerikanske markedet, samt tilgangen til deres logistikkløsninger, globale spedisjon og distribusjonskraft. Fusjoneringen vil også styrke fraktrutene i voksende markeder som Øst-Asia og Latin-Amerika.

Administrerende direktør og styreformann i UPS, Scott Davis, er overbevist om at det er kundene og de ansatte som vil tjene på fusjoneringen. - Dette vil gi en betydelig forbedring innen vår evne til å betjene våre komplekse globale logistikkbehov. Det utvidede globale fotavtrykk vil støtte vekst og globalisering av våre kunders virksomheter. Samtidig som at fusjoneringen posisjonerer oss for fremtidig vekst, noe som vil komme våre ansatte og aksjonærer til gode, sier Davis. - Denne kombinasjonen vil styrke egenskapene til to allerede sterke selskaper. Jeg er overbevist om at sammen vil vi nå bli det foretrukne valget innen transportbransjen, ettersom våre kunder i stor grad vil kunne dra nytte av vårt kombinerte tilbud. Til mine 77.000 kolleger vil jeg si at denne fusjonen vil skape unike muligheter til å utvikle oss og vokse, sier adm. direktør i TNT Express, Marie-Christine Lombard. Med et fusjonert nettverk og forbedrede IT-plattformer vil kundene ha tilgang til flere transportmuligheter, og de vil få en bredere rekkevidde gjennom utvidede geografiske områder.

-----------

er en global markedsleder innen logistikk, og tilbyr et bredt spekter av løsninger, inkludert transport av pakker og gods, samt tilrettelegging for internasjonal handel. UPS har hovedkontor i Atlanta, USA, og befinner seg i mer enn 220 land verden over. Selskapet håndterer daglig 15,8 millioner pakker og dokumenter, har nær 400.000 ansatte, 95.000 kjøretøyer, 223 egne fly og 300 chartrede. I 2011 omsatte UPS for 53,1 milliarder dollar.United Parcel Service

www.logistikk-ledelse.no © 2012

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!