Føles litt rart å selge livsverket

Posten Norge styrker sin posisjon i det norske og nordiske logistikkmarkedet ved å kjøpe Fredrikstad Transport & Spedisjon AS (FTS). Adm. direktør Jon Børresen fortsetter i stillingen, men innrømmer at det føles litt rart å selge livsverket sitt.

Jon Børresen fortsetter i rollen som administrerende direktør for bedriften. Han skryter av samarbeidet med Posten, men synes det er litt vemodig og rart når livsverket nå selges. Foto: Svein-Ove Arnesen

Svein-Ove Arnesen

Fredrikstad Transport & Spedisjon AS (FTS) ble etablert i 1989 og hadde én ansatt. Nå er det rundt 50 ansatte i bedriften som sammen med datterselskapet Lisleby Varetaxi omsatte for 83 millioner kroner i fjor.

Måtte ta et valg

Jon Børresen innrømmer at det hele føles litt rart - det er tross alt livsverket hans som nå selges.

- Men vi måtte ta et valg, forteller han. - De siste fire årene har vi hatt et godt samarbeid med Bring og totalt har vi økt formidabelt. Noe måtte gjøres, fastslår Børresen og tillegger at de ansatte virker fornøyd med den nye eieren.

- Bring kjøper oss ikke opp for å bli kvitt en brysom konkurrent, men ønsker å satse videre. Å bli en del av Bring gjør at vi kommer til et profesjonelt og ekspansivt logistikkmiljø der vi vil kunne fortsette vår gode utvikling, sier Børresen.

Lager og tollbehandling

FTS tar imot, lagrer og tollbehandler varer fra utlandet, for deretter å distribuere til mottaker i Norge. Selskapet håndterer også sendinger til og fra Kina, Taiwan og øvrige områder i Østen. I Europa er Italia, Tyskland og Benelux kjerneområder.

Det er kun driften som selges. Eiendomsmassen skifter ikke eier, og vil bli leid ut til Posten.

- Vi har tegnet en 10-års leieavtale, i tillegg til at vi har opsjon for ytterligere 10, forteller Erik Gamlemoen, regiondirektør i Posten/Bring Oslo, Akershus og Østfold.

Flere oppkjøp

Konserndirektør Arne Bjørndahl i Posten Norge forteller at kjøpet er et ledd i konsernets strategiske satsing, og betyr at det styrker sin posisjon innen grenseoverskridende transport til og fra Norden.

FTS føyer seg inn i rekken av transportbedrifter som den senere tiden har blitt oppkjøpt av Bring. I fjor kjøpte Posten Norge de svenske selskapene Coldsped, IntertranspedIA og Ytrans.

- Ser vi nå en mer aggressiv oppkjøpstakt fra Posten?

- Vi har nok økt oppkjøpstakten noe. Jeg kan likevel ikke si at vi har flere oppkjøp i ermet for tiden, sier pressesjef i Posten Norge, Hilde Ebeltoft-Skaugrud.

www.logistikk-ledelse.no © 2012

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!