Forsmak på nye Ford Transit

Visningen av 9-seteren Ford Tourneo Custom Concept på årets internasjonale bilutstilling i Genève varsler ankomsten av en helt ny generasjon nyttekjøretøyer fra Ford som vil bli lansert i løpet av inneværende år.

Ifølge Stephen Odell, styreformann og adm. direktør i Ford of Europe, blir 2012 et svært viktig år for Ford når de begynner lanseringen av en helt ny serie nyttekjøretøyer.

Tourneo Custom Concept kommuniserer svært tydelig en ny designretning for Fords nyttekjøretøyer, og den vil bli lansert som produksjonsmodell senere i 2012. Med sitt strømlinjeformede utseende viser konseptkjøretøyet samme dynamiske karakter som Fords personbiler med designretningen kinetic design - det vil si med et inntrykk av at kjøretøyet er i bevegelse selv når bilen står stille. I tillegg til den trapesformede grillen og de karakteristiske skulderlinjene, er konseptet ytterligere forsterket med en rekke fremhevende detaljer, fra kromlister, LED-lys og 18-tommers lettmetallfelger.

Smarte nye funksjoner

Tourneo Custom Concept viser at kunder i persontransportmarkedet kan forvente det samme nivået av teknologi og funksjonalitet som Fords personbilsjåfører. Det inkluderer eksempelvis SYNC stemmestyring av mobiltelefoner og musikkspillere koblet til bilen og nødassistanse - der SYNC selv vil kontakte en offentlig alarmsentral dersom bilen involveres i en ulykke og automatisk angi bilens posisjon. Likeledes avanserte beskyttelsessystemer for sjåfør og passasjerer, ryggekamera, filskiftevarsling og føreroppmerksomhetsovervåkning som varsler sjåføren dersom det er tegn på at vedkommende er i ferd med å falle i søvn.

Auto-Stop-Start-teknologi

Den nye serien med nyttekjøretøyer vil bli utstyrt med forbedrede versjoner av den nye 2.2-liters Duratorq TDCi dieselmotoren, med Auto-Stop-Start-teknologi som skal bidra til klasseledende drivstofføkonomi. Tre motorversjoner på henholdsvis 100, 125 og 155 hk vil være tilgjengelige. Alle versjoner har 6-trinns manuell girkasse og forhjulsdrift. Modellutvalget vil inneholde et bredt utvalg av karosserityper og to akselavstander.

Tourneo Custom Concept har et luksuriøst interiør med atmosfære og kvalitetsmaterialer som i en moderne flerseters personbil.

www.logistikk-ledelse.no © 2012

2012_tr0302B.jpg

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!