Bransjens viktigste nasjonale arena

Transport & logistikk 2013 satser på et spennende program som tiltrekker seg både nye og gamle konferansedeltagere. - I år vil også andre organisasjoner bidra til å befeste konferansen til den viktigste møteplassen for alle med interesse næringen, sier konferansedirektør Jo Eirik Frøise i Norsk Industri, som her gir oss en siste oppdatering.for

Når mange av oss møtes på Gardermoen den 21. og 22. oktober, er det den 54. gangen konferansen blir arrangert. Nytt av året er at også logistikk innen olje og gass har fått får sitt innpass, og arrangørene har også fått til et samarbeid med ELUPEG som er en europeisk organisasjon for vareeierne som arbeider for et samarbeid i transportkjeden.

- Dette er med på å gi konferansen et faglig løft. I tillegg har vi også gitt konferansen et grafisk løft, sier Frøise.

Han mener at de med dette befester konferansens stilling som den viktigste møteplassen for transport- og logistikknæringen og vil sikre en god faglig dekning av hele transport- og verdikjeden.

- Innspillene fra fjorårets konferanse vil gi oss et nytt løft. Vi arbeider for at både nye og tidligere deltagere skal få en god konferanse i oktober. Suksessen i de foregående årene med over 800 konferansedeltagere var et klart tegn på at vi har lykkes. Vi håper at deltagerantallet fortsetter å vokse også i år, sier Frøise.

Mange faglige «highlights»

- Uten å ta munnen for full vil jeg påstå at årets konferanse vil bli det beste vi har arrangert i vår 54-årige historie.

Logistikk innen olje og gass er et av temaene, og her er mange gode navn på plass som foredragsholdere. Jarand Rystad, Managing Partner fra Rystad Energy, styreformann Felix H. Tschudi fra Tschudi Shipping Company, Tove Ormevik, Site Manager Sandnessjøen fra BP Norge AS, daglig leder Kjell O. Johannessen fra NCE NODE - Norwegian Offshore Drilling, Espen Andve, direktør for Seafront Logistics og Runar Hatletvedt, Managing Director for Northern Europe ASCO er allerede på plass for å gi deg de siste nytt innenfor petroleumslogistikken.

Vareeierens krav til transporten vil vi også få høre. Her er blant annet IKEA Norge, Kleven Maritime, Berggård Amundsen, Unicon Norway, Kimberly Clark, Maersk Danmark, Tata Steel, Marine Harvest, Toyota Logistics, Borregaard, ASKO Norge, Spar Kjøp, KID Interiør, BP, Statoil og Steen & Strøm på plass for å gi deltakerne innblikk i deres logistikk.

De siste nyhetene fra transport- og logistikkforskning vil også bli behørig belyst, sammen med representanter fra Transportøkonomisk Institutt og SINTEF Teknologi og samfunn. Professor Omera Khan fra Hull Business School Institute of Logistics har også bekreftet sin ankomst.

- Vi venter også stor internasjonal deltagelse under årets konferanse. Organisasjonen ELUPEG som er en organisasjon som fronter samarbeid i logistikken har bestemt å legge et av sine fire årlige møter til vår konferanse og er åpen for dere som konferansedeltagere. Her er bedrifter med kjente merkenavn Kimberly Clark, Ford Motor, Sony, Panasonic, Honda, Renault-Nissan, Scania, HJ Heinz, Mills, Kelloggs, Mattel og Accenture på plass. Sammen med disse vil vi også bryte ut i små workshops som gir mulighet for å få nye kontakter, opplyser Frøise.

Havn også på plass

Transport & logistikk har også vært en god møteplass for havnene. Dette er også virkeligheten i år. Med mange innslag i programmet og en stor del av utstillingen vil Havne-Norge også være synlig på årets konferanse.

Kampanjen Velg Sjøveien er selvsagt på programmet og departementet har lovet å stille med en representant fra regjeringen også i år. Siden det i år er valgår og en ny regjering ikke trer sammen før dager før, er dette ekstra spennende for oss for arrangører. Men konferansen har heldigvis markert seg som den viktigste møteplassen for transport- og logistikknæringen, noe også partiene, departementet og regjeringene har lagt merke til.

Sosialt påfyll

Kontakter dannes ofte i uformelle sammenkomster, og konferansen har ofte stedet hvor du har mulighet til å pleie dine kundekontakter eller skape nye. I år vil vi også ha med tradisjonelt treretters festmiddag og underholdning av høy kvalitet, som gir deg mulighet for sosialt påfyll. God mat, god drikke og spennende underholdning vil kjennetegne konferansen, avslutter Jo Eirik Frøise.

Se for påmelding og komplett program.www.konferanse.info

www.logistikk-ledelse.no © 2013

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!